Suciu explică de ce a fost modificată Legea referendumului

Stimularea democraţiei participative şi scăderea costurilor sunt scopurile care au determinat Guvernul să modifice Legea referendumului în sensul în care autorităţile pot organiza alegerile locale şi referendumuri locale în acelaşi timp, utilizând aceeaşi infrastructură electorală, a spus Dan Suciu

1098 afișări
Imaginea articolului Suciu explică de ce a fost modificată Legea referendumului

Suciu explică de ce a fost modificată Legea referendumului

"Scopul acestui demers este de a stimula democraţia participativă, de a încuraja participarea la vot şi de a reduce evident şi costurile pe o infrastructură deja existentă. Nu are rost să dublăm o infrastructură şi să nu considerăm că există toate condiţiile ca un proces electoral să se poată desfăşura în acelaşi timp cu unul de referendum", a spus Suciu, miercuri, la finalul şedinţei în care Guvernul a modificat Legea referendumului prin ordonanţă de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că pentru alegerile din 5 iunie şi-au exprimat intenţia de a organiza referendumuri locale o suburbie a municipiului Oradea, pentru a face parte din zona metropolitană, şi una din Botoşani, dar mai este în procedură şi o localitate din Constanţa.

"Azi, va intra în şedinţa Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va permite desfăşurarea referendumurilor de interes local în acelaşi timp cu alegerile locale. De asemenea, se permite utilizarea aceleiaşi infrastructuri", declarau miercuri, surse oficiale.

Iniţiatorii actului normativ sunt Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici