Suciu: Nu vom contesta decizia Curţii de Apel, vom reglementa ridicarea maşinilor parcate ilegal

Guvernul nu intenţionează să conteste decizia Curţii de Apel Bucureşti care obligă la elaborarea unui cadru de reglementare care să permită autorităţilor locale ridicarea maşinilor parcate ilegal, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

17564 afișări
Imaginea articolului Suciu: Nu vom contesta decizia Curţii de Apel, vom reglementa ridicarea maşinilor parcate ilegal

Suciu: Nu vom contesta decizia Curţii de Apel, vom reglementa ridicarea maşinilor parcate ilegal

Jurnaliştii prezenţi la Palatul Victoria l-au întrebat pe Suciu dacă Guvernul intenţionează să conteste decizia Curţii de Apel referitoare la ridicarea maşinilor parcate ilegal, iar acesta a negat.

"Nu vom contesta, evident, această decizie. Aceste norme sau elemente care vizau reglementarea situaţiei erau deja luate în calcul la nivelul Guvernului. (...) Trebuie văzut care este regimul potrivit pentru implementarea lor, dacă o putem face prin hotărâre de guvern sau este nevoie de un cadru mai larg de genul proiect de lege sau, în cazul în care considerăm necesar, ordonanţă de urgenţă, pentru că luăm în calcul acest lucru având în vedere solicitările pe care autorităţile le-au adresat Guvernului pentru a crea cadrul de reglementare. Până la urmă, ceea ce poate face Guvernul este să creeze cadrul de reglementare, aşa încât autorităţile locale să poată lua decizia în cunoştinţă de cauză şi în cadrul legal pentru ridicarea autoturismelor parcate ilegal", a afirmat Suciu.

Jurnaliştii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Executivului dacă se ia în calcul obligarea autorităţilor locale să utilizeze într-un scop prestabilit destinaţia sumelor care provin din amenzile pentru parcări neregulamentare, iar Dan Suciu a precizat că trebuie analizată această problemă astfel încât să nu apară o "vânătoare de maşini" a companiilor care vor fi abilitate să ridice autovehicule.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Guvernul sunt obligate să elaboreze şi să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, se arată într-o sentinţă civilă a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă, anunţă, marţi, Primăria Sectorului 1.

Printr-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 1 anunţă, marţi, că, la solicitarea instituţiei, Curtea de Apel Bucureşti a emis o sentinţă civilă prin care obligă MAI şi Guvernul să elaboreze şi respectiv să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici