Sulfina Barbu: La un referendum de schimbare a preşedintelui Senatului, Geoană "ar zbura" în secunda doi

Deputatul PDL Sulfina Barbu afirmă, într-un comunicat de presă, că Mircea Geoană a încălcat grav şi repetat Constituţia ca preşedinte al Senatului şi apreciază că, dacă s-ar face un referendum pentru schimbarea acestuia din funcţie, reprezentantul PSD "ar zbura în secunda doi".

18 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: La un referendum de schimbare a preşedintelui Senatului, Geoană "ar zbura" în secunda doi

Sulfina Barbu: La un referendum de schimbare a preşedintelui Senatului, Geoană "ar zbura" în secunda doi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Sulfina Barbu a susţinut că, "de la începutul sesiunii parlamentare, preşedintele Senatului a încalcat grav şi repetat Constituţia, opunându-se făţiş aplicării voinţei suverane a românilor, manifestată prin votul de la referendumul pentru unicameral şi reducerea numărului de parlamentari".

"Dacă românii ar fi puşi să aleagă între păstrarea actualului preşedinte al Senatului şi transpunerea în realitate a votului lor pentru unicameral şi reducerea parlamentarilor, Geoană ar zbura în secunda doi de la conducerea Senatului", a precizat Barbu.

Deputatul PDL a completat că Legea fundamentală nu "acoperă" situatiile în care preşedintele Senatului poate fi sancţionat, pentru că "nimeni nu şi-a închipuit că al doilea om în stat s-ar putea opune voinţei legal-constituţional manifestate de către cetăţeni".

"Pentru preşedintele României există situaţia sancţionării prin referendum. Dar pentru vicepreşedintele României, cum de altfel îi place domnului Geoană să se autointituleze, ce fel de sancţiune există, când acesta încalcă grav Constituţia? Cum poate fi sancţionat domnul Geoana pentru că se opune cu zâmbetul pe buze aplicării rezultatului referendumului din noiembrie?", s-a întrebat Barbu.

Ea a opinat că funcţia de preşedinte al Senatului este pentru Mircea Geoană o recompensă politică pentru a bloca aplicarea "votului românilor de la referendumul din noiembrie".

PDL a depus, joi, o cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul grupului, Constantin Igaş, a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici