Sulfina Barbu: PDL vrea vot uninominal într-un tur, reducerea numărului de parlamentari şi prag de 5%

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Sulfina Barbu, a declarat miercuri că vine din partea PDL cu principiile care să stea la baza legii electorale, menţionând că aceste principii se referă la reducerea numărului de parlamentari, votul uninominal şi menţinerea pragului electoral de 5%.

483 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: PDL vrea vot uninominal într-un tur, reducerea numărului de parlamentari şi prag de 5%

Sulfina Barbu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Sulfina Barbu a precizat, înaintea şedinţei de miercuri a comisiei, că fiecare grup parlamentar va prezenta principiile pe care le susţine pentru Legea electorală şi opiniile pentru legile electorale care sunt deja depuse în Parlament.

"Sper ca astăzi, după această şedinţă, să ştim exact pe ce mergem, ca într-o săptămână să putem veni cu propuneri concrete şi să găsim un consens în Comisia electorală formată din 13 persoane, cu reprezentanţi de la toate partidele parlamentare, astfel încât să ne încadrăm în mandatul pe care l-am primit, ca până la 30 aprilie să putem întocmi un raport şi înainta plenului o propunere legislativă", a explicat Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că PDL susţine ca votul uninominal să fie cel care este dat de către cetăţeni.

"Foarte important este ca voturile date să fie transformate foarte fidel şi corect în mandate parlamentare", a explicat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus că PDL propune vot uninominal într-un tur de scrutin, după modelul alegerilor locale, dar că aşteaptă propunerile celorlalte partide parlamentare, urmând să prezinte concluziile după şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici