Sulfina Barbu: Piedone să explice de ce e pe listă cu o persoană suspectată că ar fi într-o grupare interlopă

Candidatul PDL pentru Primăria Sectorului 4, Sulfina Barbu, s-a arătat nemulţumită, miercuri, de faptul că o persoană suspectată că ar aparţine unei grupări interlope se află pe lista USL de consilieri pentru Sectorul 4 şi a precizat că, deşi a sesizat instituţii ale statului, nu a primit răspuns.

405 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Piedone să explice de ce e pe listă cu o persoană suspectată că ar fi într-o grupare interlopă

Cristian Popescu Piedone (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sulfina Barbu a precizat că, în urmă cu două săptămâni, a solicitat public USL să explice de ce pe lista de consilieri pentru Sectorul 4 este înscris Florian Puiu, "persoană care apare în presă ca aparţinând unei grupări interlope".

"Consider că este un caz extrem de grav, pentru că riscăm ca un posibil interlop să fie votat pentru a reprezenta instituţiile statului", a precizat Sulfina Barbu, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că a trimis sesizări către Ministerul de Intrerne, Poliţia Capitalei şi Biroul Electoral Municipal, dar nu a primit niciun răspuns de la instituţiile statului responsabile să vegheze la corectitudinea alegerilor locale.

"Poliţia Capitalei mi-a trimis un răspuns în care îşi declină atribuţiile şi mă anunţă că au trimis către MAI sesizarea prin care solicitam informaţii despre un candidat în alegerile locale", a adăugat Barbu.

Ea a arătat că a găsit în mediul online, pe un site de opinii cetăţeneşti, informaţii legate de Florian Puiu. "Consider că aceste informaţii sunt suficiente pentru a ridica serioase semne de întrebare despre prezenţa lui Florian Puiu pe lista de candidaţi ai USL. Sincer, eu nu înţeleg cum de eu am intrat atât de repede în posesia acestor informaţii, iar instituţiile statului nu reacţionează la fel de prompt", a adăugat Sulfina Barbu.

Ea îi solicită primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să explice de ce este prezent pe aceeaşi listă de candidaţi cu o persoană suspectată că ar face parte dintr-un clan interlop.

"Popescu Piedone este prima persoană pe lista de candidaţi ai USL şi în mod clar îi girează şi îi legitimează pe toţi ceilalţi candidaţi de pe listă", a adăugat Sulfina Barbu.

Candidatul PDL la Primăria Sectorului 4, Sulfina Barbu, le-a trimis, în 21 mai, o scrisoare liderilor USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, în care susţine că "USL candidează la Primăria Sectorului 4 cu membri ai grupării interlope Clanul Sportivilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici