Sulfina Barbu: PNL şi PDL vor avea comisie mixtă pentru armonizarea lucrurilor la nivel local

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că săptămâna viitoare PDL şi PNL vor stabili componenţa unei comisii mixte cu rolul de "a armoniza lucrurile la nivel teritorial".

137 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: PNL şi PDL vor avea comisie mixtă pentru armonizarea lucrurilor la nivel local

Sulfina Barbu:PNL şi PDL vor avea comisie mixtă pentru armonizarea lucrurilor la nivel local (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"La nivel naţional, PDL şi PNL vor avea o comisie mixtă pentru organizaţiile locale şi pentru colaborările la nivelul aleşilor locali. Luni se va discuta componenţa din partea fiecărui partid. Această comisie va avea rol de a vorbi cu fiecare organizaţie a PDL şi PNL în parte şi de a armoniza lucrurile la nivel teritorial", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a arătat că principiile şi oferta către oameni sunt importante, iar denumirea noului partid este ultimul lucru care trebuie stabilit.

"Ultimul lucru care trebuie stabilit, după părerea mea, este numele noului partid. Mai importante sunt proiectul, principiile de colaborare şi oferta pe care le-o dăm oamenilor din România având în vedere că niciunul dintre cele două partide singur nu poate fi alternativă la PSD, cea mai raţională decizie este aceea de a ne uni", a adăugat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus că "vor fi mulţi paraziţi care nu doresc" fuziunea PDL cu PNL şi că aceşti paraziţi "ori sunt pro-PSD şi doresc menţinerea unui PSD puternic, ori sunt chiar din PSD". "Cred că vor fi mulţi paraziţi care nu doresc această construcţie de centru-dreapta. Aceşti paraziţi ori sunt pro-PSD şi doresc menţinerea unui PSD puternic, ori sunt chiar din PSD", a spus Sulfina Barbu.

În opinia acesteia, cele două partide singure nu pot fi o alternativă la PSD. "Cea mai raţională decizie este aceea de a ne uni", a adăugat vicepreşedintele PDL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la "Gândul Live", că alianţa cu PNL va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, menţionând că în urma fuziunii, principiul va fi ca un partid să aibă Preşedinţia, iar celălalt, premierul.

Mircea Ionescu Quintus respinge varianta unei fuziuni prin comasare, notează RFI. "Rămânem numai la alianţă, în condiţiile astea. Nici nu se pune problema comasării. Noi nu putem să facem fuziunea decât prin absorbţie, păstrând bineînţeles drepturile lor, adoptând, dacă vreţi, nişte direcţii ale lor politice, dar păstrându-ne trecutul, păstrându-ne denumirea şi păstrându-ne orientarea, care nu s-a schimbat", a spus el.

"Dacă, Doamne fereşte, nu vreau să ameninţ pe nimeni, s-ar produce aşa ceva, eu din Partidul Naţional Liberal nu demisionez după aproape 80 de ani de şedere în el, dar mă retrag din orice fel de activitate liberală", a conchis preşedintele de onoare al PNL.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că numele partidului pe care îl conduce este "o instituţie de patrimoniu istoric" şi speră ca reprezentanţii PDL să înţeleagă că un nume "cu o asemenea forţă istorică nu poate fi pus în discuţie şi ar fi păcat să dispară".

El a făcut aceste declaraţii, întrebat despre afirmaţia lui Mircea Quintus potrivit căreia în cazul PNL-PDL ar urma să fie vorba de o fuziune prin absorbţie, iar PNL nu îşi va schimba numele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici