Sulfina Barbu, referitor la Vass: Datoria sa era să-l informeze pe primul ministru exact cum stau lucrurile

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat miercuri că ea crede că numirea Andeeei Paul Vass în funcţia de membru al comisiei de listare a Hidroelectrica şi faptul că soţul şi cumnatul acesteia lucrează la o firmă de brokeraj reprezintă "un caz de incompatibilitate".

1147 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu, referitor la Vass: Datoria sa era să-l informeze pe primul ministru exact cum stau lucrurile

Sulfina Barbu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax foto)

Barbu a menţionat că datoria Andreei Paul Vass "era să-l informeze pe primul ministru exact aşa cum stau lucrurile".

"Dacă lucrul acesta este valabil, cred că este un caz de incompatibilitate şi nu cred că doamna Paul Vass îşi asumă o astfel de situaţie. Datoria domniei sale era să-l informeze pe primul ministru exact cum stau lucrurile", a spus Sulfina Barbu, răspunzând la întrebările pe această temă.

Sulfina Barbu a mai spus că nu avea cunoştinţă de numirea Andreei Paul Vass ca membru al comisiei privind Hidroelectrica, menţionând că acesta "e probabil atributul primului ministru".

Andreea Paul-Vass, consilier pe probleme economice al premierului, a fost numită în postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrrica, prin decizie a primului-ministru.

Andreea Paul-Vass este consilier de stat în aparatul propriu de lucru al premierului.

Listarea Hidroelectrica a fost decisă de acţionarii companiei, vineri, în AGA, după ce Guvernul a avizat începerea procedurilor de cotare la Bursă a companiei, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Autorităţile române au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica să fie încheiate până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an, urmând ca în primele două luni să să fie angajată o bancă de investiţii care să pregătească operaţiunea.

În calitate de membru al comisiei guvernamentale de privatizare Hidroelectrica, consilierul premierului va avea acces prioritar, din timp, la mai multe informaţii legate de listarea companiei şi va aproba, alături de ceilalţi membri ai comitetului, atât prospectul final de ofertă publică anterior depunerii acestuia la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, cât şi preţul de ofertă al acţiunilor nou-emise.

Cumnatul Andreei Paul-Vass, Dan Paul, deţine firma de brokeraj Finaco Securities, este preşedinte al Asociaţiei Brokerilor şi membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La firma Finaco Securities a lucrat ca broker şi Cristian Paul, soţul Andreei Paul-Vass şi fratele lui Dan Paul. Cristian Paul are acţiuni la mai multe companii listate la Bursa de Valori.

Fondul Proprietatea deţine 19,94% din acţiunile Hidroelectrica şi îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 2,49% din titlurile emise în cadrul majorării de capital. Hidroelectrica are un capital social de 4,474 miliarde lei.

În urmă cu zece zile, directorul general al Transelectrica a fost înlocuit cu Adrian-Victor Vevera, consilier personal al premierului Emil Boc. Numirea sa a fost criticată în presă, care a reclamat lipsa informaţiilor care să indice competenţele acestuia în domeniu, iar după patru zile acesta a demisionat din poziţia de preşedinte al Consilului de Administraţie, dar a rămas membru al Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici