Surprizele continuă la USR. Alţi doi parlamentari părăsesc partidul şi se alătură formaţiunii lui Dacian Cioloş

Alţi doi parlamentari se alătură, începând de miercuri Partidului REPER - deputatul de Bistriţa Năsăud Lorant Sas şi Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa.

489 afișări
Imaginea articolului Surprizele continuă la USR. Alţi doi parlamentari părăsesc partidul şi se alătură formaţiunii lui Dacian Cioloş

„România copiilor noştri are nevoie de un proiect reformator, susţinut de cât mai mulţi politicieni care nu sunt capturaţi de către grupurile de interese interne sau din afara partidelor. Astfel, am ales să mă alătur proiectului REPER, pentru a construi, alături de colegii mei, un partid modern, democratic şi pro-european. Suntem datori să recâştigăm încrederea cetăţenilor în clasa politică, să muncim în interesul societăţii, să elaborăm şi să amendăm legi care să le aducă certitudinea unui trai mai bun şi speranţa că următoarele generaţii vor găsi acele argumente pentru a nu emigra, pentru a-şi duce o existenţă decentă în ţara în care s-au născut. O opoziţie constructivă, alături de voci marcante din cadrul societăţii civile, sau implicarea specialiştilor în deciziile politice, sunt repere care pot risipi această stare de lehamite a electoratului. Îmi doresc să ni se alăture, în acest proiect, cât mai mulţi oameni de valoare!”, a afirmat Lorant Sas.

Al doilea parlamentar care părăseşte USR pentru a se alătura REPER este Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa.

„Vreau să contribui la proiectul politic REPER cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism şi spirit de echipă. Scopul meu rămâne construirea unei Românii mai bune pentru noi şi generaţiile ce vor urma. Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat şi în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea şi transparentizarea datelor publice, reforma instituţională, cu angrenarea în procesele de decizie şi de elaborare a politicilor publice a societăţii civile, a experţilor şi a mediului de afaceri. Alături de colegii mei, voi construi un REPER european mai bun pentru România”, a afirmat Dragoş Popescu.

Cei cinci membri fondatori ai formaţiunii sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş. Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

Cei cinci eurodeputaţi au renunţat la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici