Surse: Premierul nu vrea tăieri salariale

Premierul Nicolae Ciucă a cerut în cadrul şedinţei de luni a coaliţiei să nu se facă tăieri salariale, potrivit unor surse de pe scena politică. De asemenea, regula privind cumulul pensiei cu salariul nu se va face prin ordonanţă de urgenţă, au stabilit membrii coaliţiei, au mai anunţat sursele.

535 afișări
Imaginea articolului Surse: Premierul nu vrea tăieri salariale

Sursele susţin că referitor la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, premierul a cerut în şedinţă să nu fie tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile.

De asemenea, s-a decis stoparea angajărilor la stat şi reducerea cu 10% la cheltuielile de la bunuri şi servicii. În ceea ce priveşte cumulul pensiei cu salariul, coaliţia a decis că nu se poate face prin ordonanţă de urgenţă, pe motiv de neconstituţionalitate.

Modificarea trebuie făcută prin lege, au stabilit participanţii la discuţii, potrivit surselor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici