Suspendarea de drept pentru cei aflaţi în arest, inclusă în statutul PDL

Suspendarea de drept pentru membrii PDL aflaţi în arest preventiv va fi inclusă în statutul partidului, conform deciziei de duminică a Colegiului Director, a anunţat liderul formaţiunii, Emil Boc.

35 afișări
Imaginea articolului Suspendarea de drept pentru cei aflaţi în arest, inclusă în statutul PDL

Suspendarea de drept pentru cei aflaţi în arest, inclusă în statutul PDL (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Boc a precizat că suspendarea se aplică pentru persoanele arestate, astefel încât până la o decizie definitivă şi irevocabilă, o persoană care este membru PDL şi este supusă arestării, nu mai are această calitate de membru de partid.

Constatarea acestei situaţii se face de către Biroul Permanent Naţional al partidului şi operează până când se decide ori o condamnare definitivă, când urmează excluderea din partid, ori eliberarea sa, caz în care poate redobândi calitatea de membru de partid.

Boc a precizat că, în cazul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, această prevedere nu se poate aplica decât în momentul în care noul statut intră în vigoare, el explicând că actualul statut nu prevede încă această suspendare din funcţie. "Nu avem încă cadrul statutar pentru acest demers", a spus Emil Boc despre suspendarea lui Solomon.

Întrebat ce se întâmplă până la adoptarea noului statut, Boc a spus că partidul respectă deciziile instanţei de judecată.

În ceea ce-l priveşte pe fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, liderul PDL a menţionat că acesta este exclus din partid îndată ce condamnarea acestuia e definitivă şi irevocabilă, excluderea fiind făcută în baza actualului statut.

"În momentul în care decizia este comunicată, este exclus din partid. Evident, este decizie de drept de excludere din partid", a mai spus Boc.

Actualul statut al PDL prevede că un membru de partid nu poate fi exclus decât după decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată. Propunerea de modificare a acestei prevederi a aparţinut fostului ministru al Justiţiei, europarlamentarul Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici