Susţinătorii lui Oprea din PSD Ilfov au încheiat protestul (Video)

Reprezentanţii PSD Ilfov care au protestat, marţi, la sediul central al partidului, au depus la secretariat o hotărâre a Consiliului Executiv al organizaţiei, privind susţinerea preşedintelui Gabriel Oprea în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

29 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Oprea din PSD Ilfov au încheiat protestul (Video)

Susţinătorii lui Oprea din PSD Ilfov au încheiat protestul

Vicepreşedintele PSD Ilfov Gheorghe Neţoiu a declarat că a depus la sediul central al PSD o hotărâre a Consiliului Executiv al organizaţiei privind susţinerea preşedintelui Gabriel Oprea şi a aratat că decizia de excluderea din partid a acestuia este "prea drastică".

Neţoiu a precizat că la sediul central al partidului nu se afla niciun membru al conducerii centrale a PSD căruia să-i înmâneze personal această hotărâre a Consiliului Executiv a PSD Ilfov.

Neţoiu a precizat că acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care acţiunea de protest a PSD Ilfov era cunoscută la nivelul conducerii partidului, ea fiind anunţată cu o zi înainte.

Vicepreşedintele PSD Ilfov a mai spus că Oprea şi-a făcut datoria ca preşedinte al PSD Ilfov şi a muncit alături de organizaţie timp de cinci ani, el aprecind că măsura de excludere a acestuia din partid luată de BPN este prea drastică.

"Dacă Vanghelie a ajuns să conducă partidul, nu poate conduce şi organizaţia de Ilfov şi Ministerul Administraţiei şi Internelor", a spus Neţoiu.

El a adăugat că Gabriel Oprea a fost validat în calitatea de ministru de către un for central al partidului, respectiv Comitetul Executiv Naţional, el sugerând că doar acesta ar fi putut să-i retragă lui Gabriel Oprea sprijinul politic.

Neţoiu a mai spus că numirile efectuate de Gabriel Oprea în funcţiile de secretar de stat nu constituie un motiv ca acesta să fie exclus din partid. El a subliniat că o eventuală măsură de excludere din partid poate fi luată numai de către organizaţia PSD Ilfov, acolo unde Gabriel Oprea este membru şi preşedinte.

El a precizat că va exista o întâlnire şi în cursul acestei după-amiezi, unde speră ca să se vadă cu preşedintele PSD, Mircea Geoană şi a arătat că cei circa 400 de membrii ai organizaţiei PSD Ilfov au venit în mod benevol la sediul central al partidului pentru a-l susţine pe Gabriel Oprea.

Câteva sute de membri ai filialei Ilfov a PSD au protestat, marţi, în faţa sediului central al partidului, faţă de decizia conducerii de retragere a sprijinului politic ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Participanţii la acţiunea de protest a au încheiat acţiunea, în jurul orei 11.15, plecând încolonaţi spre Arcul de Triumf, după ce au încercat să forţeze intrarea în curtea sediului central al PSD.

După încercarea nereuşită de a pătrunde în curtea sediului PSD, protestatarii au decis să încheie manifestaţia, îndreptându-se spre Arcul de Triumf, unde se aflau maşinile care i-au transportat din Ilfov până la sediul din Kiseleff.

Aceştia nu au plecat, însă, înainte de a promite că vor manifesta în fiecare zi la sediul PSD, până când conducerea partidului va renunţa la decizia de a-i retrage sprijinul politic lui Gabriel Oprea.

Citeşte şi:

Băsescu şi Boc discută la Cotroceni - surse

PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea

Vanghelie: Dacă premierul nu-l revocă pe Oprea, PSD se retrage de la guvernare

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici