Sute de şcoli cu probleme la începutul anului şcolar. Cîţu: „Nu ne jucăm! O să vină frigul"

Sute de şcoli, multe din Capitală, încep cursurile cu probleme: unele nu au asigurate măsurile igienico-sanitare, altele au probleme cu sistemul de încălzire. Premierul Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor să rezolve rapid situaţia.

250 afișări
Imaginea articolului Sute de şcoli cu probleme la începutul anului şcolar. Cîţu: „Nu ne jucăm! O să vină frigul"

Sute de şcoli cu probleme la începutul anului şcolar. Ciţu: „Nu ne jucăm! O să vină frigul"

Premierul Cîţu a spus, duminică, în videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP-urilor din ţară, că sunt 253 de şcoli în care nu sunt asigurate măsuri igienico-sanitare, cele mai multe în Dolj – 36, Arad – 33, Bucureşti – 28, dar şi în Buzău.

„Trebuie rezolvată această situaţie cât mai rapid”, a spus Cîţu.

De asemenea, în 53 de şcoli nu sunt asigurate materiale de curăţenie, igienă şi dezinfecţie.

„Acestea sunt unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, Giurgiu, Timişoara şi Bucureşti”, a precizat Cîţu.

Florin Cîţu a amintit că în ţară sunt şi 139 de şcoli care au probleme cu instalaţiile de încălzire. Este vorba despre şcoli din Bacău, Timişoara, Hunedoara şi Constanţa.

„Nu ne jucăm! O să vină frigul şi nu putem să îi ţinem pe copii în astfel de condiţii. Această situaţie trebuie remediată”, le-a cerut Cîţu prefecţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici