Tabără: Băsescu nu s-a referit la o schimbare bruscă la vârful PDL, ci în trepte

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat duminică pentru MEDIAFAX că preşedintele Băsescu are "perfectă dreptate" când afirmă că PDL se înşală crezând că are nevoie de un alt Băsescu să îl tragă la alegeri, ministrul apreciind că "a dispărut posibilitatea de a păcăli electoratul".

114 afișări
Imaginea articolului Tabără: Băsescu nu s-a referit la o schimbare bruscă la vârful PDL, ci în trepte

Valeriu Tabără (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Preşedintele are perfectă dreptate, deoarece a dispărut chestiunea că poţi păcăli electoratul cu un singur om, cu conducătorul partidului. Au fost cazuri în care locomotiva partidului, adică preşedintele, a adus un plus formaţiunilor politice, inclusiv domnul Ion Iliescu la PSD sau Vadim Tudor la PRM", a precizat Tabără.

El a apreciat că alegerile se vor câştiga "cu programe pragmatice şi realizabile, şi nu cu poveşti".

În legătură cu afirmaţiile şefului statului făcute la Şcoala de vară a OTPDL potrivit cărora ar fi nevoie de o schimbare la vârful partidului, Valeriu Tabără a apreciat că preşedintele Băsescu "nu s-a referit la o schimbare bruscă, ci una în trepte", prin care generaţia tânără să preia "încet, încet" programele.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că "este nevoie de un suflu nou" în partid, el cerându-le "veteranilor partidului" să aibă forţa să mai facă o dată schimbarea la nivelul conducerii, aşa cum s-a întâmplat în anul 2001.

"E nevoie de un suflu nou. Acest lucru trebuie să îl înţeleagă în primul rând veteranii partidului", le-a spus Traian Băsescu participanţilor la Şcoala de vară a OTPDL. El a adăugat că "veteranii partidului au fost cei care au avut forţa să facă o dată o schimbare puternică la vârful partidului, în 2001". "Azi, în faţa voastră, le cer tot lor să aibă forţa să mai facă o dată schimbarea la conducerea partidului, chiar dacă ultimul congres a însemnat o primenire", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai susţinut că, "dacă PDL crede că i-ar trebui un altfel de Băsescu, să-l tragă în alegeri, se înşală", pentru că "nimeni nu va mai câştiga cu locomotivă persoană".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici