Tabără: Nu s-a discutat în BP încetarea activităţii Parlamentului după 15 octombrie

Secretarul Camerei Deputaţilor, Valeriu Tabără (PDL), a infirmat, miercuri, informaţia potrivit căreia Camera şi-ar înceta activitatea parlamentară pe data de 15 octombrie, precizând că nu a fost discutat în Biroul Permanent un astfel de termen, ci doar despre accelerarea procesului legislativ.

18 afișări
Imaginea articolului Tabără: Nu s-a discutat în BP încetarea activităţii Parlamentului după 15 octombrie

Tabără: Nu s-a discutat în BP încetarea activităţii Parlamentului după 15 octombrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Înainte de toate vreau să fac o precizare. Vreau să vă spun că nu s-a discutat în Birouul Permanent întreruperea activităţii Parlamentului începând cu data de 13 sau 15 octombrie. Din contră: a fost atunci o precizare. Un apel către liderii gurpurilor parlamentare de a sta şi de a stabili exact programul în aşa fel încât să putem epuiza ordinea de zi până când, probabil, Parlamentul va intra (în vacanţă -nr) în luna noiembrie, în zona campaniei electorale. Dar ordinea de zi şi proiectele de legi, inclusiv cele care sunt de prioritate absolută, trebuie să fie finalizate", a susţinut Valeriu Tabără.

Întrebat dacă s-a discutat despre încetarea activităţii Parlamentului în jurul datei de 15 sau 20 octombrie, Tabără a subliniat că ultima şedinţă de plen va fi cel mai probabil la jumătatea lunii decembrie.

"Nu era vorba de data de 15 octombrie. Asta a fost discuţia de atunci, de a epuiza ordinea de zi. Nu au fost niciodată vehiculate datele de 15 şi 20 octombrie. Nu sunt de acord cu ştiri care nu au fost discutate. Programul de la intrarea în alegeri va fi definitivat săptămâna viitoare. Nu s-a stabilit ultima şedinţă de plen. Ultima şedinţă de plen va fi probabil în prima jumătate a lunii decembrie", a spus secretarul PDL.

Întrebat dacă s-a discutat, în ultimele două şedinţe de BP, despre o accelerare a ritmului discuţiilor în plen, Tabără a confirmat că a fost discutată o astfel de problemă în aşa fel încât să se facă facă faţă ordinii de zi a plenului şi numărului mare de iniţiative.

"A fost o discuţie între liderii gurpurilor parlamentare, pentru a accelera acest proces legislativ şi în acelaşi timp de a stabili programul ulterior", a spus democrat-liberalul.

În plus, Tabără a menţionat că pentru săptămâna viitoare, deputaţii nu se vor reuni în comisii, ci vor avea trei zile de lucrări în plen, votul final urmând să fie exprimat, miercuri, la ora 12,00.

De asemenea, potrivit secretarului democrat-liberal, Camera Deputaţilor se va reuni două zile, peste două săptămâni, în şedinţă comună cu Senatul, pentru discutarea mai multor chestiuni, anunţând că, probabil, se va mai organiza "încă o sesiune comună cu senatorii", peste alte trei săptămâni.

Întrebat dacă BP a avut cvorum, secretarul PDL amenţionat că au fost prezenţi câţi trebuie dintre membrii BP.

"Au fost câţi trebuie. Au ieşit toate problemele şi ordinea de zi a fost stabilită şi sunt convins că va fi şi finalizată. Toate grupruile parlamentare au fost reprezentate", a conchis Tabără.

Secretarul Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea (PSD) a declarat, luni, că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fãcut apel la liderii grupurilor parlamentare pentru a-i mobiliza pe deputaţi să finalizeze cât mai repede dezbaterile la 233 de proiecte de lege înscrise pe ordinea de zi, din care 32 se află în procedură de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici