Tabără: Problemele agriculturii, acumulate în 20 de ani, nici PNL nici PSD nu au soluţii

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple pe agricultură din Senat, că problemele din acest domeniu sunt acumulate în decurs de 20 de ani, nici guvernele PSD, nici cele PNL neavând soluţii.

144 afișări
Imaginea articolului Tabără: Problemele agriculturii, acumulate în 20 de ani, nici PNL nici PSD nu au soluţii

Tabără: Problemele agriculturii, acumulate în 20 de ani, nici PNL nici PSD nu au soluţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul a afirmat că acuzaţiile formulate în moţiunea simplă a PNL şi PSD, intitulată "Agricultura, falimentară dar politizată", reprezintă "nonsensuri" rezumate de simple operaţiuni aritmetice, nu de estimări oficiale.

Tabără a declarat că situaţia din agricultură nu este atât de gravă pe cât o prezintă senatorii PSD şi PNL, lucrările agricole fiind în grafic, suprafeţele cultivate, dar şi exporturile fiind mai mari decât în 2009-2010.

Potrivit ministrului, exporturile agricole au crescut, de exemplu, la grâu, de la 1.3 milioane tone în 2009, la 2.4 milioane tone în 2010, estimările pentru 2011 fiind, de asemenea, optimiste.

De asemenea, potrivit lui Tabără, deficitul comercial a scăzut în agricultură, ceea ce a dus la un excedent comercial de 102 milioane de euro în relaţiile comerciale cu ţări din afara UE.

Senatorii au început, luni după-amiază, dezbaterea moţiunii simple intitulată "Agricultura falimentară, dar politizată", iniţiată de un număr de 58 de senatori PSD şi PNL.

Pentru a fi adoptă moţiunea ar fi necesar să se întrunească votul favorabil al majorităţii senatorilor, respectiv 69 de voturi "pentru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici