Tanczos Barna a lansat campania „Curăţăm România”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat luni campania „Curăţăm România”, care se va derula la nivel naţional în luna aprilie.

572 afișări
Imaginea articolului Tanczos Barna a lansat campania „Curăţăm România”

Tanczos Barna a lansat campania „Curăţăm România”

„Este un apel la implicare, este un apel din partea Ministerului Mediului către unităţile administrativ-teritoriale, pentru că legislaţia spune foarte clar că gestionarea deşeurilor este atributul autorităţilor publice locale. Dacă nu avem o gestionare corectă a deşeurilor pierdem valori economice, pierdem deşeuri care ar putea intra în circuitul economic şi care ar putea să genereze valoare adăugată”, a declarat Tanczos Barna.

Acesta spune că, pe lângă autorităţile locale, în campanie vor fi implicate Romsilva, Apele Române, dar şi Garda de Mediu şi agenţiile pentru Protecţia Mediului.

„Trebuie să schibăm faţa României, să educăm şi să conştientizăm că lucrurile depind de aceste autorităţi publice locale”, a adăugat ministrul.

„Venim cu sprijin fininanciar la UAT-uri. Le asigurăm printr-un program derulat de Agenţia Fondului de Mediu finanţare, sume cuprinse între 3.000 şi 30.000 de lei, în funcţie de numărul de locuitori, cu care pot deconta parţial cheltuielile ocazionate cu această campanie”, a mai declarat ministrul Mediului.

Campania Naţională „Curăţăm România!” se desfăşoară pe parcursul lunii aprilie, sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici