Tánczos Barna: Construim o reţea naţională de centre de colectare pentru deşeurile voluminoase

Ministrul Mediului Tánczos Barna anunţă că va fi finanţată, prin PNRR, construirea de centre de colectare a deşeurilor voluminoase.

143 afișări
Imaginea articolului Tánczos Barna: Construim o reţea naţională de centre de colectare pentru deşeurile voluminoase

Tánczos Barna: Construim o reţea naţională de centre de colectare pentru deşeurile voluminoase

Ministrul Mediului susţine că depozitarea corectă şi reciclarea deşeurilor provenite din construcţii este una dintre cele mai mari provocări pentru marile aglomerări din România.

Tánczos Barna anunţă că, pentru a sprijini autorităţile locale, a fost alocată o finanţare de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane.

Ministrul spune că s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii localităţilor în care vor fi construite aceste centre de colectare.

„Finanţăm construirea a 15 astfel de centre, două pentru Bucureşti-Ilfov şi celelalte pentru marile oraşe din ţară, şi sistemul va fi completat de peste 500 de centre de colectare pentru localităţi mai mici”, a scris pe Facebook ministrul mediului.

Scopul acestui program este ca populaţia să aibă un loc unde poate preda în mod voluntar deşeurile care nu sunt colectate de operatori. În plus, platformele mari vor fi dotate cu echipamente pentru pregătirea revalorificării şi reciclării deşeurilor voluminoase.

Ministrul Mediului spune că în curând va fi finalizat ghidul de finanţare şi va fi lansat apelul de proiecte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici