Ţărăniştii şi-au lansat candidaţii pentru PE

Celor şapte-opt sute de ţărănişti adunaţi joi, la Palatul Parlamentului, la lansarea eurocandidaţilor PNŢCD pentru PE, li s-a pus răbdarea la încercare, fiind puşi să aştepte două ore începerea manifestării, timp în care s-au montat boxele, "luminile" şi baloanele necesare unui asemenea eveniment.

18 afișări
Imaginea articolului Ţărăniştii şi-au lansat candidaţii pentru PE

Ţărăniştii şi-au lansat candidaţii pentru PE (Imagine: Mediafax Foto)

Până la începerea festivităţii de lansare a eurocandidaţilor ţărănişti, membrii sau simpatizanţii au avut ocazia să socializeze, să se cunoască mai bine, în timp ce, în sală, tehnicienii unor firme de organizări de evenimente montau schele, întindeau cabluri, agăţau reflectoare şi făceau probe de sunet.

Prim-vicepreşedintele PNŢCD, fostul deputat Aurelian Pavelescu, încerca să fie gazda perfectă împărţind în stânga şi-n dreapta zâmbete şi strângeri de mână, în timp ce secretarul general, Liviu Iane, dădea o mână de ajutor tehnicienilor, participând efectiv la înălţarea unui banner imens.

În surdină se auzea un program café-concert.

Tensiunea printre participanţi creştea odată cu trecerea timpului.

Unii dintre liderii locali ai partidului încercau să motiveze întârzierea, în discuţiile cu ceilalţi membri, susţinând că în sală a fost organizat un alt eveniment dimineaţa şi că aceasta ar fi fost eliberată foarte târziu.

După mai bine de o oră, solistul trupei Talisman, Alin Oprea, prezentatorul manifestării, le-a transmis celor prezenţi în sală că "din cauza birocraţiei acestei instituţii (Camera Deputaţilor, administratorul Palatului Parlamentului - n.r.) s-a întârziat atât". "Într-un sfert de oră putem începe", a anunţat el.

Ulterior, el a spus că întârzierea a fost cauzată de faptul că tehnicienii nu au fost lăsaţi să instaleze linia de sunet şi de lumini. "Cei cu instalaţia de sunet sunt aici de azi-noapte, dar nu au putut intra, pentru că intrările sunt blocate pentru anumite partide", a mai spus solistul trupei Talisman. Nu a durat chiar un sfert de oră, ci o oră.

Alin Oprea şi-a făcut datoria de gazdă, prezentând, rând pe rând, toţi candidaţii prezenţi şi i-a îndemnat pe cei din sală să voteze PNŢCD şi să-i convingă şi pe ceilalţi să meargă la vot şi să pună ştampila pe "ochi".

Discursurile candidaţilor au fost caracterizate de invocarea înaintaşilor PNŢCD, dar şi perspectiva relansării partidului, "cu încredere în viitor".

După încheierea prezentării candidaţilor la PE, participanţii au fost invitaţi să să îndrepte "spre rai", pe scenă urcând cele trei componente ale trupei Heaven.

Ele au fost aplaudate timid de cele două-trei sute de persoane trecute de prima tinereţe, rămase în sală.

Cel mai tânăr aspirant la un fotoliu de europarlamentar, Andrei Tănase, are 23 de ani şi este licenţiat în ştiinţe politice. Cel mai vârstnic candidat PNŢCD este profesorul universitar Constantin Fătu, 70 de ani, care ocupă locul 18.

Cei 33 de eurocandidaţi, al căror slogan va fi "PNŢCD te reprezintă", au profesii precum inginer, avocat, politolog, medic, scriitor sau regizor.

(Material realizat de Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici