Tăriceanu a vorbit în maghiară la Congresul UDMR: Împreună să realizăm reconcilierea dintre state | VIDEO

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, în limba maghiară, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR că prezenţa sa la manifestare are rolul de a-i convinge pe maghiarii din România că sunt cetăţeni cu drepturi depline ai ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5314 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a vorbit în maghiară la Congresul UDMR: Împreună să realizăm reconcilierea dintre state | VIDEO

Tăriceanu a vorbit în maghiară la Congresul UDMR: Împreună să realizăm reconcilierea dintre state

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, în discursul rostit la Congresul UDMR, pe care l-a început în limba maghiară, că românii şi maghiarii trebuie să arate că sunt cetăţeni ai Europei şi reuşesc împreună să realizeze reconcilierea dintre cele două state.

”Dragi prieteni şi colegi, prezenţa mea aici simbolizează faptul că îi conving pe maghiarii din România că sunt acasă în România şi sunt cetăţeni cu drepturi depline. După al doilea război mondial, francezii şi germanii au întărit centrii de susţinere ai Europei. Românii şi maghiarii trebuie să arate că sunt cetăţeni ai Europei, că gândesc la fel, că reuşesc împreună să realizeze reconcilierea dintre cele două state după o lungă perioadă de vicisitudini în anii comunismului”, a spus Tăriceanu.

Acesta a lăudat UDMR şi a spus că este o formaţiune cu o vechime de 30 de ani, ataşată valorilor europene, al cărei mod de lucru este dialogul, conversaţia informată, schimbul de argumente şi idei, aşa cum a demonstrat şi la dezbaterile privind bugetul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici