Tăriceanu: Acest episod al suspendării preşedintelui trebuie să îşi găsească un punct final

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, după şedinţa conducerii, că episodul suspendării preşedintelui trebuie să îşi găsească un punct final, cel mai important obiectiv politic fiind alegerile din toamnă.

1773 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Acest episod al suspendării preşedintelui trebuie să îşi găsească un punct final

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Părerea mea este că acest episod al suspendării preşedintelui şi al demiterii, evident, invalidat de Curtea Constituţională, trebuie să îşi găsească un punct final şi trebuie din acest moment să ne îndreptăm către ceea ce este cel mai important obiectiv politic al acestui final de an, alegerile parlamentare", a spus Tăriceanu.

El a menţionat că aceasta a fost şi poziţia sa, exprimată în cadrul Delegaţiei Permanente, unde a cerut ca în zilele care urmează, PNL să îşi definească care sunt acţiunile politice, în cadrul unei strategii care să le permită să obţină un număr cât mai mare mandate parlamentare.

În plus, Tăriceanu a spus că iniţiativa senatorului Ioan Ghişe, în opinia unora din partid, nu îşi mai are sensul şi trebuie luată o decizie privind acest lucru.

"Colegul nostru Ioan Ghişe are o propunere care a fost discutată. În opinia unora această propunere nu mai are sens, ea ar fi avut poate o anumită raţiune să fie făcută înainte deciziei Curţii Constituţionale. În orice caz, am convenit să analizăm această propunere a lui Ghişe şi să vedem dacă i se poate da curs sau va trebuie să o abandonăm", a arătat el.

Întrebat dacă este mulţumit de colaborarea cu PSD, Tăriceanu a arătat că nu are motive să invoce "deficienţe de colaborare cu social-democraţii".

"În ceea ce priveşte colaborarea la nivelul grupurilor parlamentare, pe care o cunosc bine în calitatea mea de lider al grupului parlamentar al PNL din Cameră, nu am niciun fel de reproşuri să fac partenerilor noştri, a fost o comunicare şi colaborare foarte bună", a mai arătat liderul deputaţilor PNL.

Despre oportunitatea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, Tăriceanu a spus: "În condiţiile în care actorii politici îşi respectă toate atribuţiile conferite de Constituţie, nu avem de ce să vorbim despre o nouă suspendare, dar acest lucru, sigur, că obligă preşedintele la respectarea atribuţiilor constituţionale, atât în litera cât şi în spiritul legii".

"Dacă va încearca în continuare să procedeze în acest fel, sigur că va trebui făcută o analiză şi luată o decizie politică în funcţie de acţiunile respective, dar astăzi vă pot spune clar că nu avem în plan o suspendare", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici