Tăriceanu, analiză post-Dăncilă: Nerozia s-a întors împotriva ei/ Mie îmi pare rău, pentru că intrăm într-o criză politică

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că „nerozia de care a dat dovadă” Viorica Dăncilă a făcut ca visul acesteia de a continua să fie premier să ia sfârşit. El a precizat că preşedintele PSD a încercat să destructureze ALDE, însă nu a reuşit.

1307 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, analiză post-Dăncilă: Nerozia s-a întors împotriva ei/ Mie îmi pare rău, pentru că intrăm într-o criză politică

Tăriceanu, analiză post-Dăncilă: Nerozia de care a dat dovadă s-a întors împotriva ei/ Mie îmi pare rău, pentru că intrăm într-o criză politică

„Noi ne-am lăsat loc de bună ziua. Reacţia lor a fost cea pe care o ştiţi, de ostilizare şi ambiţionare a colegilor noştri. Am trecut prin momente foarte grele. A fost o încercare eşuată de a destructura partidul. Nu numai că a eşuat, dar s-a întors împotriva PSD, pentru că Dăncilă a înverşunat şi mai mult adversarii ei. Nerozia de care a dat dovadă s-a întors înmpotriva ei şi iată că visul de a rămâne premier în continuare s-a dus pe apa sâmbetei.

Mie îmi pare rău, pentru că intrăm într-o criză politică, mă uitam în parlament şi grupul USR, în mod imatur, erau cuprinşi de euforie. Eu am trăit momentul cu emoţie, pentru că nu eram 100% că va cădea guvernul. Dar în momentul în care a trrecut moţiunea mă gândeam ce urmează”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la organizaţia de femei a ALDE, sâmbătă, la Păltiniş.

Acesta a adăugat că fosta colegă de partid Graţiela Gavrilescu, precum şi alţii excluşi din ALDE, au cedat mitelor oferite de PSD, însă au rămas apoi „cu buza umflată”.

„Le-am spus colegilor că a fost o tornadă, o situaţie cu totul şi cu totul atipică pentru ce se întâmplă în politică. Sigur în politică sunt adversităţi, sunt adversarii mei, nu duşmanii mei. Deci adversarii noştri de la PSD au declaşat un cataclism la adresa ALDE, încercând să mituiască în fel şi chip colegii noştri. Unii au cedat. Noi hotărâsem retragerea de la guvernare. Oameni sunt. Eu nu o spun asta cu ideea că am înţelegere pentru ei, dar comportamentul uman e acelaşi, indiferent de sex. Din păcate, şi una dintre colegele mele s-a lăsat ademenită. Şi îmi pare rău că au rămas cu buza umflată. E vorba despre Graţiela Gavrilescu”, a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că urmează o perioadă de reconsolidare a filialelor partidului, precizând că în organizaţiile unde au fost excluşi cei care au acceptat funcţii de miniştri în Cabinetul Dăncilă, mulţi colegi au decis să rămână în partid şi să sprijine formaţiunea.

„Sigur că este necesară o reconsolidare a filialelor ALDE. Am fost la Olt şi Dolj şi am văzut care e situaţia după dezertarea colegilor. Am avut o surpriză plăcută, pentru că cea mai mare parte a colegilor noştri au rămas pe loc. Cea mai mare pierdere a fost la Prahova, dar au fost consilieri şi colegi care au spus – noi rămânem în ALDE şi mergem mai departe”, a conchis Tăriceanu.

Încrederea Guvernului Dăncilă a fost retrasă, prin adoptarea moţiunii de cenzură în plenul reunit de joi al Parlamentului. ALDE a votat pentru moţiune.

Ion Cupă, Alexandru Băişanu, Graţiela Gavrilescu au fost excluşi din partid, deoarece au acceptat să fie nominalizaţi ca membri ai Cabinetului Dăncilă, după ce ALDE decisese ieşirea de la guvernare. Şi Teodor Meleşcanu a fost exclus din ALDE, pentru că a fost propus de PSD şi ales ca preşedinte al Senatului.

Taguri:
tăriceanu,
dăncilă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici