Tăriceanu: Antonescu ar fi putut să fie mai vizibil, mai prezent. Este candidat potenţial

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Gândul Live, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, "ar fi putut să fie mai vizibil, mai prezent" cât a îndeplinit funcţia de preşedinte interimar, precizând că acesta este "candidat potenţial" la următoarele alegeri prezidenţiale.

1039 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Antonescu ar fi putut să fie mai vizibil, mai prezent. Este candidat potenţial

Călin Popescu Tăriceanu la GÂNDUL LIVE. Cine va fi premier după alegerile de duminică

Fostul premier a susţinut, referitor la Victor Ponta, că a evoluat foarte mult şi a fost "călit" de faptul că a intrat într-o "luptă complicată". "Fără îndoială nu există şcoală de prim-miniştri, chestiunea asta se învaţă la locul de muncă", a spus Tăriceanu.

În acest context, el a fost chestionat dacă poate susţine acelaşi lucru şi despre preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"De Crin Antonescu nu pot să spun acelaşi lucru dintr-un motiv simplu, a făcut un scurt intermezzo în calitate de preşedinte interimar, într-o lună de zile nu poate să arate prea multe, dar, în sfârşit ... probabil că ar fi putut să fie mai vizibil, mai prezent, mai ... Nu vreau să fiu subiectiv în această chestiune, pentru că probabil aş fi bănuit de subiectivism, cred că cel mai bine ar fi să lăsăm pe ceilalţi observatori politici să aprecieze cum a fost mandatul lui scurt de preşedinte", a precizat Tăriceanu.

"La un moment dat sigur că va trebui să găsim o formulă prin care fiecare să ne urmăm calea, pentru că acum trebuie să recunoaştem: USL este un proiect politic care a fost generat de nevoia de schimbare, de nevoia de înlătura o formulă politică care începea să aibă derapaje democratice serioase. Mă refer la formula Băsescu plus PD (...). PNL, după părerea mea, are o situaţie un pic mai delicată decât PSD. Dacă PSD este unic partid reprezentativ al stângii, în partea de centru-dreapta lucrurile sunt puţin mai complicate, există PNL ca partid liberal, există PD care se revendică a fi de dreapta, liberal, de toate, popular, nici nu ştim de fapt ce este. Nu are o ideologie clară şi bine conturată, dar sigur că prezentându-se ca atare reuşeşte să atragă un procent din electorat pe care în mod normal îl pierdem noi", a susţinut Tăriceanu.

El a precizat că interesul este ca PNL să nu cadă într-o posibilă "capcană" reprezentată de faptul că alături de PSD ar putea genera percepţia că ar fi mai apropiat de stânga, "lăsând PD-ului o marjă de manevră mai mare pe zona de dreapta".

Totuşi, Tăriceanu a precizat că USL va trebui să rămână unit cel puţin până în 2014, menţionând că va trebui susţinut un unic candidat la următoarele alegeri prezidenţiale.

"Există un candidat potenţial la preşedinţie, în persoana lui Crin Antonescu, care a mai candidat şi la alegerile din 2009. Deci într-un fel există o anumită prefigurare a ceea ce ar putea să fie evoluţia USL după alegerile următoare", a mai explicat Tăriceanu.

Gândul LIVE este platforma video online care găzduieşte transmisii în timp real ale celor mai importante ştiri, dezbătute, explicate şi puse în perspective surprinzătoare şi relevante.

Totodată, Gândul LIVE urmăreşte consolidarea Comunităţii Gândul prin implicarea permanentă a userilor săi. Aceştia se pot conecta prin intermediul contului lor de Facebook sau prin Skype, având astfel posibilitatea de a trimite feedback instantaneu şi de a se implica direct în transmisia şi dezbaterea video.

Gândul LIVE este disponibil şi pe site-ul www.gandul.info, dar şi pe iPad, iPhone şi Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici