Tăriceanu, anunţat că are calitatea de suspect într-un dosar pentru abuz în serviciu: Nu am nicio emoţie. Procuratura face confuzii - VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a spus, miercuri, la ieşirea din Parchetul General, după ce i s-a adus la cunoştinţă că este suspect în dosarul ce vizează incompatibilitate senatorului Cristian Marciu, că nu are nicio emoţie în legătură cu această anchetă, precizând că procurorii au făcut confuzii.

1434 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, anunţat că are calitatea de suspect într-un dosar pentru abuz în serviciu: Nu am nicio emoţie. Procuratura face confuzii - VIDEO

Tăriceanu, anunţat că are calitatea de suspect într-un dosar pentru abuz în serviciu

UPDATE Tăriceanu a fost anunţat că are calitatea de suspect: Nu am nicio emoţie. Procuratura face confuzii

„Obiectul dosarului este legat de situaţia incompatibilitate a unui membru al Senatului şi sigur că procuroprii fac o confuzie. Ei consideră că preşedintele Senatului este şeful Senatului. Preşedintele Senatului nu are decât un singur vot şi trebuie să respecte anumite etape procedurale, care presupun în mod obligatoriu desemnarea de către Biroul Permanent a Comisiei Juridice, pentru analiză dosarului, Comisia Juridică trebuie să facă un raport pe care ulterior trebuie să îl supună votului plenului Senatului. Deciziile de incompatibilitate care se pun în practică, se pun cu votul majorităţii membrilor Senatului, nu la discreţia preşedintelui, trebuie să înţelegeţi. Astăzi (miercuri - n.red.) nu am dat nicio declaraţie, am cerut dosarul pentru studiu şi după ce voi studia dosarul vă voi putea spune mai multe. Nu am nicio emoţie pentru că aici cred că sunt anumite confuzii pe care le face procuratura în legătură cu funcţionarea Senatului şi cu atribuţiile preşedintelui”, a spus Tăriceanu, la ieşirea din PG.

Protestatarul „Ceauşescu” l-a aşteptat cu o pereche de cătuşe

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, miercuri, în jurul orei 16.30, la Parchetul General, pentru a da explicaţii în dosarul penal ce vizează fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. El nu a dorit să facă nicio declaraţie la intrarea în unitatea de parchet.

Protestatarul Marian Moroşanu, cunoscut ca „Ceauşescu”, l-a aşteptat pe Tăriceanu la intrarea în Parchet, cu o pereche de cătuşe.

Tăriceanu nu a vrut să facă nicio declaraţie la intrarea în Parchetul General.

Parchetul General efectuează o anchetă in rem cu privire la fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu.

Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului.

Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici