Tăriceanu: Asumarea răspunderii Guvernului pentru votul uninominal, variantă de rezervă

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Târgu Mureş, că "varianta de rezervă şi extremă" pentru introducerea votului uninominal ar fi asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, însă acest lucru ar fi forţat, fiind preferate "dezbaterile democratice în Parlament".

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Asumarea răspunderii Guvernului pentru votul uninominal, variantă de rezervă

Tăriceanu: Asumarea răspunderii Guvernului pentru votul uninominal, variantă de rezervă

"Introducerea unui nou sistem electoral poate fi făcută în situaţii extreme, prin asumarea răspunderii. Acest lucru ar fi forţat pentru că sunt necesare dezbateri democratice în forul numit Parlament”, a spus Tăriceanu, care a adăugat că şi-ar fi dorit foarte mult adoptarea legii privind votul uninominal în sesiunea parlamentară care începe în septembrie.

"Dacă o să vedem că unii parlamentari declară astăzi că susţin sistemul de vot uninominal şi în comisii fac altfel şi acest lucru se perpetuează, asumarea răspunderii rămâne varianta de rezervă”, a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

Premierul a făcut aceste precizări întrebat dacă îşi menţine declaraţiile referitoare la asumarea răspunderii Guvernului pentru votul uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici