Tăriceanu: Bogdan Olteanu a fost desemnat purtător de cuvânt al PNL

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la finalul BPC, că liberalii au decis să desemneze un purtător de cuvânt şi un departament corespunzător în contextul organizării formaţiunii ca principală forţă a opoziţiei, anunţând că pentru acest post a fost desemnat Bogdan Olteanu.

25 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Bogdan Olteanu a fost desemnat purtător de cuvânt al PNL

Tăriceanu: Bogdan Olteanu a fost desemnat purtător de cuvânt al PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Am luat o decizia de desemnare a unui purtător de cuvânt pentru că în perioada cât am fost la guvernare, trebuie să recunosc că structura politică funcţionează în umbra Executivului, acum, având statutul de principală forţă a opoziţiei, a trebuit să facem acest lucru şi Bogdan Olteanu a fost desemnat de Biroul Politic purtător de cuvânt al PNL", a spus Tăriceanu.

El a menţionat că într-o săptămână secretariatul general va prezenta o schemă de funcţionare a departamentului purtătorului de cuvânt, care este menit să uşureze "comunicarea pe două paliere – cu presa, cu cetăţenii, cu instituţiile, în al doilea rând comunicarea internă, cu filialele".

Conform unor surse din PNL, Olteanu a fost ales purtător de cuvânt cu majoritate de voturi, obţinând 15 voturi favorabile şi 9 voturi "împotrivă", şi 5 abţineri.

Sursele citate au precizat că Olteanu nu a avut contracandidaţi pentru această funcţie.

Pe de altă parte, sursele liberale au menţionat că trei dintre vicepreşedinţii liberali, Norica Nicolai, Ludovic Orban şi Crin Antonescu au propus ca PNL "să nu desemneze purtător de cuvânt", votul pentru numirea unui nou purtător de cuvând fiind tranşată printr-un vot favorabil lui Olteanu.

Potrivit surselor citate Norica Nicolai a susţinut în BPC că purtătorul de cuvânt "trebuie să fie o persoană agreată de toţi membrii, o persoană cartismatică, şi a propus, alături de Orban şi Antonescu, ca acest post să fie ocupat de Adriana Săftoiu.

Adriana Săftoiu a refuzat acest post, menţionând că nu poate fi purtătorul de cuvânt al PNL pentru că a deţinut această funcţie la Preşedinţie.

În schimb, Săftoiu va face parte din Departamentul de Comunicare care va fi coordonat de Ludovic Orban, vicepreşedintel din acest domeniu, fiind persoana care se va ocupa de organizarea acestui departament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici