Tăriceanu: Calculele colegilor mei indică faptul că vor fi peste 240 de voturi pentru moţiune / Ce spune despre „fugarii” din ALDE

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în contextul în care a fost respinsă citirea moţiunii în plenul reunit de miercuri şi pe baza calculelor celor din ALDE, vor fi peste 240 de voturi pentru căderea Guvernului. Totodată, liderul ALDE a spus, întrebat despre „fugarii” din ALDE, că se uită la ei şi îl bufneşte râsul de alegerea proastă pe care au făcută. Liderul ALDE a adăugat că este posibil ca aceştia să aibă regrete, după rezultatul votului pe citirea moţiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri.

2038 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Calculele colegilor mei indică faptul că vor fi peste 240 de voturi pentru moţiune / Ce spune despre „fugarii” din ALDE

Tăriceanu, despre voturile pentru moţiune: Calculele colegilor mei indică faptul că vor fi peste 240

UPDATE ORA 21:45  „Mă uit la ei şi mă bufneşte râsul de ce alegere proastă au făcut. Nu ştiu, dar după rezultatul de azi e foarte posibil să aibă regrete. Puţin m-a surprins. Pentru că trebuia să verificăm dacă semnături de la moţiune se verifică şi în realitate. Astăzi de exemplu la Senat s-a cumpărat un vot. Cu cât? Cu un post de secretar general adjunct al Senatului. Bineînţeles că ştiu sigur pentru că s-a votat în plen şi după aia am văzut ce s-a întâmplat la votul de după-amiază. Bănuiesc că se vor mai întâmpla tranzacţii. E incredibil”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Preşedintele ALDE a precizat că mulţi parlamentari PSD văd că Viorica Dăncilă ar trebui să facă un pas în spate, însă aceasta „se agaţă cu orice preţ” de funcţia de premier.

„Am discutat cu mulţi parlamentari şi lideri din PSD care vădă situaţia cum o văd şi eu. În momentul în care vezi că nu mai ai nici susţinerea publică pentru a continua guvernarea, democratic e să te dai la o parte. Dăncilă nu vrea să înţeleagă acest lucru. Se agaţă cu orice preţ în aceste zile de guvernare care au mai rămas şi face rău Parlamentului ca instituţie şi sigur îi deserveşte şi partidului, dar asta e problema lor. Florin Iordache ştie cât să apese pe acceleraţie, dar iată că astăzi şi Florin Iordache s-a înşelat”, a explicat Tăriceanu.

Acesta a mai spus că şi în cazul în care moţiunea ar fi fost votată sâmbătă, aceasta tot trecea.

„Nu s-ar fi produs o minune dacă votul s-ar fi dat sâmbătă, decât într-o zi normală de lucru. Aici PSD a încercat să o facă cu speranţa că nu vor veni la vot. Eu am spus într-o discuţie – lăsaţi-i sâmbăta, o să vedeţi că o să vină la vot şi sâmbătă”, a conchis liderul ALDE.

UPDATE ORA 21:35 Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în contextul în care a fost respinsă citirea moţiunii în plenul reunit de miercuri şi pe baza calculelor celor din ALDE, vor fi peste 240 de voturi pentru căderea Guvernului.

„Da, e o dovadă simplă, tangibilă, concretă că într-adevăr, aşa cum spunea şi unul dintre liderii PSD că şi-au pierdut majoritatea la vot. Nu mai e nimic de comentat. Am nişte colegii care au făcut nişte calcule şi indică faptul că vor fi peste 240 de voturi pentru căderea Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la Digi 24, întrebat ce înseamnă ce s-a întâmplat în plenul reunit.

Moţiunea de cenzură nu a mai fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a şedinţei de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea şi votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, în contextul votului de miercuri. Acesta a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să îşi dea demisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici