Tăriceanu cere PDL şi PSD să refacă programul de guvernare

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, miercuri, PDL şi PSD să refacă programul de guvernare, arătând că România are nevoie de un program anti-criză şi nu de măsuri nerealiste şi lipsite de finanţare, care să conducă la sărăcie şi la "înmormântarea economiei".

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu cere PDL şi PSD să refacă programul de guvernare

Tăriceanu cere PDL şi PSD să refacă programul de guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Guvernului afirmă, pe blog, că a citit programul de guvernare al PDL şi PSD şi apreciază că acesta este mai rău decât se temea.

"În primul rând: adio cota unică! Nu poţi avea cotă unică dacă pe românii care muncesc şi câştigă mai mult îi impozitezi mai mult, iar pe cei care câştigă mai puţin îi impozitezi mai puţin", spune Tăriceanu.

El susţine că programul PDL-PSD consfinţeşte reîntoarcerea la cota de impozitare progresivă, ceea ce va avea drept consecinţe încurajarea evaziunii fiscale, descurajarea muncii, descurajarea firmelor care vor să investească în România.

"Prin acest program ne întoarcem în trecut, la instabilitate economică şi sărăcie. Îmi este greu să înţeleg de ce politicienii din PDL şi PSD insistă să repete aceleaşi erori, aceleaşi măsuri de stânga care şi-au dovedit eşecul în trecut. Românii trebuie să îi întrebe pe cei de la PDL şi PSD: «De unde bani?» Vă spun eu: din creşterea impozitelor şi taxelor pentru firme şi pentru românii care muncesc mai mult. Problema este că, în contextul crizei economice mondiale, prosperitatea României şi bunăstarea românilor depinde de capacitatea economiei de a continua să crească. Or, sufocate de taxe şi impozite, multe firme care au deja probleme vor da faliment. Acest program îndreaptă România spre şomaj, instabilitate şi sărăcie. Spre asta ne îndreptăm cu acest program de stânga, iresponsabil", afirmă premierul.

În opinia sa, programul PDL-PSD conţine multe promisiuni salariale şi de altă natură socială, care nu ar putea fi realizate nici într-un context economic mult mai favorabil, dar nu şi măsuri realiste pentru stimularea economiei şi atragerea investiţiilor străine.

"Fac un apel la PDL-PSD să refacă acest program care este o condamnare la sărăcie a României. România are nevoie de un program anti-criză, de un program cu măsuri care să asigure continuarea creşterii economice, nu un program care va duce la înmormântarea economiei", mai spune Tăriceanu.

Citeşte şi:

Programul de guvernare pentru perioada 2009-2012

PDL şi PSD şi-au împărţit ministerele

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici