Tăriceanu consideră minor incidentul de la vot

Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a dorit, luni, să răspundă întrebărilor jurnaliştilor privind incidentul de la votul său pentru alegerile locale, când a folosit cartea de alegător, afirmând că este interesat mai mult de ceea ce se face în continuare decât de "lucruri care sunt absolut minore".

20 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu consideră minor incidentul de la vot

Tăriceanu consideră minor incidentul de la vot (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat ce s-a întâmplat la alegeri, Tăriceanu a spus jurnaliştilor: "Numai pe asta o aveţi? (întrebare - n.r.) Am crezut că am trecut la faza următoare. Mă interesează mai mult ce facem în continuare decât lucrurile astea care sunt absolut minore".

Premierul Tăriceanu a votat, duminică, la secţia deschisă în incinta clubului sportiv şcolar 5 din Calea Plevnei, pe baza cărţii de alegător.

Într-un comunicat de duminică al Guvernului se precizează că premierul s-a prezentat la vot cu toate documentele de identitate şi consideră că era responsabilitatea membrilor biroului secţiei de votare să vegheze la respectarea procedurilor de vot şi să atragă atenţia dacă acestea nu erau respectate.

Preşedintele comisiei de votare, Florin Chelu, a anunţat, duminică, după votul premierului, că va trimite Biroului Electoral Sector 6 un proces-verbal în care va semnala că şeful Guvernului a votat, duminică, cu o carte de alegător şi că a arătat membrilor comisiei buletinul de vot ştampilat.

În procesul-verbal, preşedintele comisiei arată că şeful Guvernului a votat cu cartea de alegător, deşi legea nu îi permite, şi a arătat buletinul de vot ştampilat unui membru al comisiei, fără să fie văzută opţiunea de vot.

Biroul Electoral al Circumscripţiei Sectorului 6 a stabilit că votul premierului Tăriceanu, exprimat pe baza cărţii de alegător, a fost ilegal, dar preşedintele secţiei unde a votat premierul nu va fi amendat, ci va primi doar un avertisment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici