Tăriceanu declară că nu a primit de la Băsescu vreo solicitare privind sursele majorării pensiilor

Premierul Tăriceanu a declarat că nu a primit o solicitare din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru prezentarea surselor de finanţare a majorării pensiilor, arătând totodată că reprezentanţii Ministerului Finanţelor au furnizat Parlamentului, la momentul adoptării deciziei, datele necesare.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu declară că nu a primit de la Băsescu vreo solicitare privind sursele majorării pensiilor

Tăriceanu declară că nu a primit de la Băsescu vreo solicitare privind sursele majorării pensiilor

"Nu am primit o solicitare de acest fel. Dacă aş fi primit...fără îndoială că, în calitate de prim-ministru, port o corespondenţă instituţională cu preşedintele ţării", a spus Tăriceanu.

Pensia medie va urca cu 40% la începutul anului viitor, după ce punctul de pensie va creşte de la 31% la 37,5% din valoarea salariului mediu brut.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat de mai multe ori că va promulga legea privind majorarea pensiilor numai după ce Guvernul îi va prezenta sursele de finanţare. El a arătat că prin această creştere ar putea fi afectate angajamentele asumate în programul de guvernare legate de creşterea bugetului alocat educaţiei de la 5% la 6% din PIB, în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici