Tăriceanu: Delegaţia Permanentă votează o declaraţie prin care PNL începe discuţiile cu partidele

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că liberalii se propunţă prin vot, la această oră, asupra unei declaraţii politice prin care PNL iniţiază discuţiile cu partidele politice, dacă vor exista oferte interesante, PNL dorind o soluţie pentru ieşirea din criză, cu premier liberal sau independent.

15 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Delegaţia Permanentă votează o declaraţie prin care PNL începe discuţiile cu partidele

Tăriceanu: Delegaţia Permanentă votează o declaraţie prin care PNL începe discuţiile cu partidele (Imagine: Mediafax Foto)

"Şedinţa practic s-a încheiat, e în curs de desfăşurare votul. Nu, aşa cum vă aşteptaţi probabil asupra unei poziţii de a intra sau a nu intra într-o coaliţie pentru că mi se pare în acest moment prematur să se ia o astfel de decizie, ci asupra unei declaraţii care sintetizează mai degrabă punctul de vedere al PNL cu privire la posibilitatea degajării unei soluţii politice de ieşire din criza politică în care ne aflăm în viitor. Această declaraţie urmează să fie supusă votului, nu cred că ea nu va fi aprobată, din contră, cred că va fi aprobată", a susţinut Tăriceanu.

El a afirmat că s-a stabilit o echipă de negociere, din care nu face parte, dar care va începe discuţiile "dacă va exista o ofertă interesantă, acceptabilă pentru PNL".

Întrebat în ce constă declaraţia politică pe care o votează liberalii, Tăriceanu a menţionat că "rezoluţia mandatează echipa de negociere care să poarte discuţii pentru găsirea unei soluţii de ieşire din criza politică, ţinând cont de anumite elemente care merită menţionate", cum ar fi premierl PNL sau independent.

"În primul rând este o problemă de a asigura un echilibru, un raport de forţe în cadrul unei viitoare coaliţii între noi şi posibilii parteneri. PNL consideră că o astfel de soluţie poate să decurgă din formula asumării funcţiei de prim ministru de către PNL sau o persoană independentă care să dea o garanţie că acest echilibru de forţe ar putea să fie stabilit şi respectat", a spus liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici