Tăriceanu, despre abrogarea pensiilor speciale: Ne batem joc de noi rezolvând probleme pompieristic

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, joi, că abrogarea pensiilor speciale nu rezolvă inegalităţile sociale, precizând că prin această măsură "ne batem joc de noi". Liderul ALDE a precizat că nu ar trebui să ne aşteptăm la un corp al magistraţilor profesionist şi independent în urma acestei măsuri.

1052 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre abrogarea pensiilor speciale: Ne batem joc de noi rezolvând probleme pompieristic

Tăriceanu, despre abrogarea pensiilor speciale: Ne batem joc de noi, rezolvând probleme pompieristic

"Noi ne luptăm cu corupţia şi nu umblăm decât la efecte, în loc să umblăm la cauze şi în felul acesta vulnerabilizăm o serie de categorii profesionale. Să nu ne mirăm că actele de corupţie în loc să scadă, poate, se vor înmulţi. În felul aceta ne batem joc. Eu am susţinut necesitatea ca acest proiect să fie dezbătut în Parlament. Nu pensiile speciale sunt problema. Probema este a unei inegalităţi sociale profunde care s-a creat, trebuie să corectăm aceste inegalităţi şi nu ne batem joc de oamenii care au avut o contribuţie. Cum arată o ţară care-şi bate joc de foştii preşedinţi. N-am simpatie. Ne batem joc de noi în acest fel pompiersitic de a rezolvăm o problemă care este reală, această inegalitate în sistemul de pensii", a declarat liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, joi, la TVR 1.

Liderul ALDE a mai precizat că prin astfel de măsuri, precum abrogarea pensiilor speciale, nu ar trebui "să ne aşteptăm la un corp al magistraţilor profesionist şi independent".

"Noi ne-am poziţionat total diferit de celealte partide şi am spus că nu trebuie procedat aşa, pentru că sunt o serie de categorii profesionale care au făcut un fel de contract social cu statul, cum sunt magistraţii, diplomaţii. Vrem să avem un corp al magistraţilor care să fie profesionist, independent. Dacă luăm măsuri de genul ăsta să nu ne aşteptăm la aşa ceva", a adăugat Tăriceanu.

Camera Deputaţilor a abrogat pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi ale poliţiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici