Tăriceanu, despre acordul pe Codul Fiscal: Măsurile au în vedere consolidarea creşterii economice

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că în cadrul consultărilor poltice pe tema Codului Fiscal, s-a adoptat o atitudine prudentă pentru că s-au luat în considerare problemele economice la nivel global, care ar putea influenţa şi economia românească.

263 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre acordul pe Codul Fiscal: Măsurile au în vedere consolidarea creşterii economice

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat mulţumit că s-a reuşit ajungerea la un consens politic în ceea ce priveşte Codul Fiscal.

"Este lucrul cel mai important ca mesaj pe care putem să-l transmitem pentru mediul de afaceri, pentru că în acest fel dăm garanţia unei stabilităţi pentru viitorul Cod Fiscal, unei stabilităţi care să depăşească ciclurile elctorale", a declarat Tăriceanu, la finalul discuţiilor dintre liderii politici pe tema Codului Fiscal.

Tăriceanu a subliniat că, o dată cu intorducerea noului Cod Fiscal şi aplicarea măsurii reducerii TVA la 20 la sută începând cu 1 ianuarie 2016, toţi cetăţenii vor avea de câştigat pentru că le va creşte puterea de cumpărare prin diminuarea preţurilor la produse şi servicii şi, în egală măsură, va beneficia şi mediul economic.

"Măsurile care sunt prevăzute în Codul Fiscal sunt îndreptate în această direcţie - de consolidare a creşterii economice şi a încercării de a reduce decalajele care separă România de celelalte ţări din Uniunea Europeană", a arătat copreşedintele ALDE.

Tăriceanu a explicat că la consultările de joi s-a adoptat o atitudine prudentă, lucru pe care l-a evidenţiat şi preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, dar şi liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

"O serie de măsuri care sunt prevazute în Codul Fiscal şi care au fost deja anunţate vor intra în vigoare cu 1 ianuarie 2017. Dacă la anul creşterea economică va continua în acelaşi ritm susţinut şi încasările bugetare vor demonstra că avem o baza economică solidă, sigur că vom putea devansa o serie de măsuri care sunt cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2017", a precizat Tăriceanu, adăugând că nu se poate să nu se ia în considerare semnalele care apar în legătură cu posibilitatea unei crize economice.

"Vedem ceea ce se întâmplă în China şi nu ştim dacă această criză, China care este a doua ce mai mare economie a lumii, va influenţa celelalte economii, în speţă economia europeană de care România este profund legată şi puternic integrată şi cred că în acest moment atitudinea cea mai înţeleaptă era să ţinem cont de aceste realităţi economice", a mai precizat Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici