Tăriceanu, despre Băsescu: Am avut un informator al Securităţii în funcţia de preşedinte timp de 10 ani

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, în cadrul şedinţei solemne din Parlament, că România a eşuat în a ţine nomenclatura departe de conducerea statului, afirmând că "am ajuns în situaţia de a avea un informator al Securităţii în funcţia de preşedinte al României, nu mai puţin de zece ani".

2854 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre Băsescu: Am avut un informator al Securităţii în funcţia de preşedinte timp de 10 ani

Sursa: Hepta

"Am eşuat în a ţine nomenclatura comunistă departe de conducerea statului. Şi mai grav, am eşuat în a ţine fosta Securitate departe de pârghiile puteri. Aşa am ajuns în situaţia de a avea un informator al Securităţi în funcţia de Preşedinte al României nu mai puţin de zece ani! Cel mai grav este ca eşuăm în fiecare zi în a ţine naţiunea unită, în a ne opri în crearea de falii şi prăpăstii între români! La fel de grav este că eşuăm în viaţa de zi cu zi în a păstra libertatea de opinie departe de orice constrângeri materiale sau presiuni politice. Suntem pe cale să sacrificăm libertăţile şi drepturile românilor pentru a justifica abuzurile din justiţie făcute în numele luptei anticorupţie", a declarat preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, luni, în şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din 1989.

Acesta a precizat că nu face parte din categoria "dezamăgiţilor" şi care refuză să vadă progresele din ultimii 30 de ani şi a afirmat că "50 de ani de cruntă dictatură nu pot fi şterse peste noapte".

"Nu fac parte din rândul celor dezamăgiţi, care spun că România nu s-a schimbat aproape deloc după 1989! Nu fac parte din rândul celor care refuză să vadă progresele de necontestat pe care le-am făcut în aceşti 30 de ani!Fac parte dintre cei care sunt conştienţi că aproape 50 de ani de cruntă dictatură, probabil cea mai dură din tot lagărul estic, au lăsat urme extrem de adânci şi urmările lor nu pot fi şterse peste noapte.Fac parte din rândul celor care ştiu că România la 30 de ani de democraţie încă nu se poate compara cu ţări care au avut sute de ani de democraţie şi economie liberă. E frumos să spunem că «vrem o ţară ca afară», dar haideţi să recunoaştem că nici «afară» nu s-a construit peste noapte, haideţi să punem mână de la mână şi să ne construim ţara în care vrem să trăim", a mai spus Tăriceanu.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, pe 22 septembrie, acţiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) şi au constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului preşedinte al României Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de MEDIAFAX, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici