Tăriceanu, despre candidatura independentă la Preşedinţie: Pot să iau în calcul, dar e prea devreme

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că poate lua în calcul o candidatură independentă la Preşedinţia României, dar că este prea devreme să se pronunţe şi că acest lucru va fi discutat după lansarea Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale.

254 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre candidatura independentă la Preşedinţie: Pot să iau în calcul, dar e prea devreme

Tăriceanu, despre candidatura independentă la Preşedinţie: Pot să iau în calcul, dar e prea devreme (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură independentă la Preşedinţie, Călin Popescu Tăriceanu a spus: ”Pot să iau în calcul, dar e prea devreme acum ca să mă propunţ în această direcţie”.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că, după lansarea Grupului de iinţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, se va discuta şi despre candidatura la prezidenţiale.

Tăriceanu a spus că salută apelul făcut de liberalii din organizaţia Alba, pe care i l-au adresat de a reveni în partid.

”Ceea ce este mai important acum ar fi ca acest apel să fie însoţit de o formulare clară către PNL, către liderii care consideră că trădarea electoratului nu are niciun fel de consecinţă, că respectarea angajamentelor nu este un lucru de luat în seamă. M-aş bucura ca un astfel de apel să însemne renunţarea la discuţiile privind o alianţă sau fuziune cu PDL şi acest apel ar fi bine să se refere şi la revenirea PNL la familia care l-a consacrat”, a mai declarat Tăriceanu.

El a precizat că, din punctul de vedere al Statutului PNL, este membru al partidului.

”E neplăcut să spun, am văzut atitudinea domnului preşedinte interimar, Iohannis, care mă surprinde şi care pare să interpreteze de fiecare dată Statutul în modul în care îi convine. În ceea ce priveşte interpretarea domniei sale, este de nerecunoaştere a calităţii de membru, însă într-o serie de chestiuni absolut vitale pentru PNL (...) le desconsideră şi acţionează, după părerea mea, nestatutar”, a mai arătat Tăriceanu.

El a menţionat că liderul interimar al PNL are trebui să ”facă gestul” de a discuta cu el despre Statutul de membru al PNL, ”chiar dacă este nestatutar”.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că va lansa Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, din care vor face parte şi parlamentari PNL.

Anunţul lui Tăriceanu vine după ce în februarie spunea că înfiinţează un nou partid liberal, iar în martie preciza că renunţă la acest demers, însă anunţa înfiinţarea unei platforme economice liberale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici