Tăriceanu, despre candidatura la alegerile prezidenţiale: Se implică „factori străini” în disputele politice din Europa şi SUA

Liderul ALDE a afirmat, luni pe Facebook, că observă o implicare „a unor factori de influenţă străini, din zone aflate în afara democraţiilor consolidate”, în problemele interne, în contextul informaţiilor apărute în presa rusă privitoare la candidatura sa la prezidenţiale.

2852 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre candidatura la alegerile prezidenţiale: Se implică „factori străini” în disputele politice din Europa şi SUA

Tăriceanu, despre candidatură: Se implică „factori străini” în disputele politice din Europa şi SUA

„Decizia privind candidatura mea la Preşedinţia României nu se ia când anunţă propaganda altor state şi presa care dezvoltă astfel de manipulări. Realitatea Tv şi alte instituţii media care preiau sistematic asemenea mesaje devin, cu sau fără voie, instrumentele unei dezinformări nocive pentru statul român. Remarc o tendinţă de implicare a unor factori de influenţă străini, din zone aflate în afara democraţiilor consolidate, în disputele politice din Europa şi Statele Unite. Indiferent care sunt simpatiile şi antipatiile pe plan intern, cred că avem toţi responsablitatea de a descuraja astfel de acţiuni”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, luni pe Facebook.

Reacţia preşedintelui ALDE vine ca urmare a unui material publicat de Sputnik, preluat de presa română, care spune că la alegerile prezidenţiale candidatul PSD-ALDE va fi Călin Popescu Tăriceanu.

De altfel, Tăriceanu a afirmat, duminică, despre alegerile prezidenţiale, că cea mai mai mare probabilitate este ca PSD-ALDE să aibă un candidat comun, însă decizia va fi luată după alegerile europarlamentare din 26 mai. Liderul ALDE a precizat că ia în calcul o candidatură şi că vrea să fie un altfel de preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici