Tăriceanu, despre demisia lui Popa: Am aflat de la televizor. Îi înţeleg nemulţumirea lui Kelemen

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, că a aflat de la televizor despre demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, şi că îi înţelege nemulţumirea lui Kelemen Hunor cu privire la ordonanţa privind desfăşurarea orelor de română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

271 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre demisia lui Popa: Am aflat de la televizor. Îi înţeleg nemulţumirea lui Kelemen

Tăriceanu, despre demisia lui Popa: Am aflat de la televizor. Îi înţeleg nemulţumirea lui Kelemen

"Am aflat de la televizor despre aceasta demisie. Sunt o serie de critici care i s-au adus ministrului. Nu ştiu care sunt motivele principale care l-au determinat să demisioneze. (...) Cunosc subiectul, mi-au transmis UDMR. Am avut o discuţie chiar cu preşedintele partidului, cu domnul Kelemen Hunor, pe acest subiect şi le înţeleg nemulţumirea lor”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi la Parlament.

Acesta a adăugat că i se pare normal ca în România să fie asigurate condiţii optime de educaţie tuturor copiilor, indiferent dacă ei aparţin minorităţilor.

"Şi cred că este normal ca în România să putem asigura condiţii optime de învăţământ tuturor copiilor, indiferent că aparţin minorităţilor, dându-le posiblitatea în acelaşi timp sau ajutându-i să aibă acces la istoria Românei, la limba română, la toate celelalte elemente care ţin de programa şcolară, la fel şi celorlalţi", a completat Tăriceanu.

Guvernul a adoptat, joi, o Ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor, revenindu-se la forma anterioară a reglementării. Valentin Popa a demisionat din funcţia de ministrul Educaţiei din cauza refuzului asumării acestei OUG.

"Am reuşit! La cererea noastră, Guvernul a abrogat articolul din ordonanţa din august, care discrimina elevii din clasele maghiare. Din nou, profesorii maghiari predau limba română!", a scris ulterior liderul UDMR, Kelemen Hunor, pe Facebook.

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţie. Decizia acestuia vine după ce UDMR i-a reproşat lui Popa că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor anumite modificări.

Valentin Popa a declarat, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici