Tăriceanu, despre demisia lui Vâlcov: De salutat, pentru a nu afecta activitatea şi imaginea Guvernului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că demisia din funcţie a ministrului de Finanţe Darius Vâlcov este de salutat, pentru a nu afecta activitatea şi imaginea Guvernului, el subliniind că vinovăţia o stabileşte Justiţia, nu Procuratura, care face doar ancheta.

106 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre demisia lui Vâlcov: De salutat, pentru a nu afecta activitatea şi imaginea Guvernului

Tăriceanu, despre demisia lui Vâlcov: De salutat, pentru a nu afecta activitatea şi imaginea Guvernului (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii, întrebat cum vede anunţul privind demisia din funcţie a ministrului Vâlcov.

"Eu nu am avut să aflu de calitatea de suspect decât prin procedura denumită «telejustiţie». (…) Dacă suntem într-un stat de drept, vinovăţia o stabileşte Justiţia. Procuratura face ancheta, dar nu stabileşte procuratura vinovăţia", a subliniat Tăriceanu.

"Sigur, în cazul în care asupra unui ministru planează acuzaţii foarte grave, atunci, pentru a nu afecta activitatea şi imaginea Guvernului, decizia domnului ministru nu rămâne să fie decât salutată şi apreciez acest lucru. Mai departe, nu pot să fac alte comentarii, pentru că nu ştiu ce conţine dosarul legat de domnul ministru Vâlcov", a afirmat senatorul.

Tăriceanu a adăugat că l-a "observat" pe ministrul Vâlcov de la începutul mandatului său de ministru de Finanţe şi că este, "probabil, unul dintre cei mai buni miniştri ai Cabinetului Ponta şi unul dintre cei mai buni miniştri de Finanţe pe care România i-a avut în ultimii ani".

Pe de altă parte, preşedintele Senatului a declarat că, în cazul parlamentarilor, având în vedere numeroasele cazuri în care au fost acuzaţi, până la urmă s-a ajuns în instanţă şi nu toţi au fost condamnaţi. "Cred că este mai bine să fim mai rezervaţi şi să nu considerăm pe toată lumea, automat, care este chemată la procuratură şi vinovată. Există însă această percepţie generală care cred că este greşită şi nu mi se pare normală, pentru că numai instanţa poate să stabilească dacă cineva este vinovat sau nu", a opinat senatorul.

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post nefiind încă nominalizat un înlocuitor, el urmând să rămână în Guvern până la finalizarea noului Cod Fiscal.

Vâlcov a fost audiat, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici