Tăriceanu, despre excluderea lui Chiliman: Am asistat la o execuţie publică

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că excluderea lui Andrei Chiliman din PNL i-a lăsat un gust amar, el arătând că a asistat la "o execuţie publică" a unui vechi membru liberal şi că problema la situaţia dificilă în care se găseşte PNL trebuie căutată în relaţia sa cu PSD.

414 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre excluderea lui Chiliman: Am asistat la o execuţie publică

Tăriceanu, despre excluderea lui Chiliman: Am asistat la o execuţie publică (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Situaţia de ieri, din PNL, vă spun sincer, mi-a lăsat un gust amar. Sunt trist că am fost nevoit într-un fel, să spun aşa, să asist la o execuţie publică a unuia dintre colegii mei, vechi membru al PNL. Cred că PNL se găseşte într-o situaţie dificilă, care ar trebui analizată dintr-o altă perspectivă", a spus Tăriceanu.

El a arătat că pentru unii s-ar putea ca excluderea lui Andrei Chiliman să pară ca o formulă de a găsi un ţap ispăşitor pentru situaţia nu tocmai confortabilă în care este PNL azi, dar că, în opinia sa, problema trebuie căutată în ceea ce înseamnă relaţia în cadrul USL şi raporturile cu PSD, în condiţiile în care PNL doreşte ca viitorul preşedinte al României să fie ales din rândurile sale.

"Acest proiect depinde într-o măsură extrem de mare de PSD. Prin urmare, cred că acestea sunt problemele pe care trebuie să le avem în vedere. Trebuie să avem în vedere modul în care gestionăm parteneriatul cu PSD în aşa fel încât activitatea Guvernului să fie cât mai eficientă, să dea rezultate pentru că cetăţenii aşteaptă rezultatele guvernării, dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem că pe termen lung partidele noastre, din USL, sunt într-o competiţie"”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că nu e deloc simplu să se gestioneze aceste raporturi.

"Acest lucru, din perspectiva mea, înseamnă că PNL trebuie să aibă grijă să-şi păstreze propria identitate în prezent în faţa alegătorilor, să-şi prezerve propria identitate în perspectiva alegerilor care urmează în 2014, mă refer la europarlamentare şi prezidenţiale, şi trebuie să găsească solulţii pentru a fi cât mai prezent cu soluţii de factură liberală la problemele cu care România se confruntă azi", a mai spus Tăriceanu.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, luni, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce actualul edil a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor "abateri grave de la disciplina partidului".

Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu majoritate de voturi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Conform surselor citate, pentru excluderea lui Chiliman din PNL au votat 139 de membri ai Delegaţiei Permanente, doar 8 votând împotrivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici