Tăriceanu, despre listă ALDE-PSD la europarlamentare: Nu s-a luat nicio decizie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă la Sinaia, că nu a fost luată o decizie în legătură cu o listă comună ALDE-PSD la alegerile europarlamentare. Referitor la prezidenţiale, liderul ALDE a spus că subiectul referitor la un candidat unic va fi abordat în coaliţie după alegerile pentru PE.

301 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre listă ALDE-PSD la europarlamentare: Nu s-a luat nicio decizie

Tăriceanu, despre listă ALDE-PSD la europarlamentare: Nu s-a luat nicio decizie

„Nu s-a luat o decizie, nici într-un sens, nici în celălalt. Probabil că săptămâna viitoare vom avea o discuţie pe acest subiect şi o să luăm probabil o decizie. Sunt foarte multe argumente care pledează şi în favoarea unei variante şi a celeilalte variante. Colegii mei, şi eu împărtăşesc această idee, doresc ca în alegeri să existe un partid care să reprezinte valorile şi principiile liberale şi ale liberalismului în România, pentru că acesta a fost şi scopul pentru care ALDE a fost înfiinţat după trecerea PNL la PPE”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia.

Acesta a adăugat că ALDE are argumentel pro şi contra unei liste comune de candidaţi cu PSD, însă acestea sunt greu de cântărit.

„Nici măcar discuţiile nu le-am început. O să începem discuţiile şi nu trebuie să vină PSD cu argumente pentru că avem şi noi argumente în favoarea listelor comune. Vă dau un exemplu. A merge pe liste comune, punem echipele de campanie să lucreze împreună, însemnând că lucrurile vor funcţiona mai eficient din perspectiva alegerilor prezidenţiale. E un argument valabil? Cred că da. Mai sunt şi altele. Nu am să stau că fac o analiză exhaustivă a argumentelor pro şi contra. Ele sunt şi greu de cântârit”, a explicat liderul ALDE.

Referitor la prezidenţiale, Tăriceanu a spus că tema va fi abordată şi decisă în cadrul coaliţiei, după europarlamentare.

„În ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale şi aici, cu atât mai mult dacă încă nu am discutat de liste, subiectul o să îl abordăm mai târziu, probabil după alegerile pentru PE. Ce pot să vă spun, în această fază sau acest moment al anului, este că sigur eu am analizat cu foarte mare seriozitate posibilitatea unei candidaturi, unei candidaturi comune sau a uneia individuale, dar lucrul acesta evident o să îl hotărâm în cadrul coaliţiei”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

La sfârşitul lunii ianuarie, preşedintele ALDE a anunţat că se gândeşte serios la o candidatură la alegerile prezidenţiale.

Despre lista PSD la alegerile pentru PE, vicepreşedintele partidului Olguţa Vasilescu afirma, la începutul acestei luni, că urmează să fie definitivată undeva în jurul datei de 15 martie. Aceasta a adăugat că PSD şi ALDE vor merge categoric pe liste separate la alegerile europarlamantare.

Coaliţia PSD-ALDE încă nu a stabilit dacă va avea un candidat unic pentru alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an.

Decizia privind candidatul la prezidenţiale va fi luată pe 15 sau 20 februarie, în urma unei analize interne, a anunţat secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu, acesta fiind întrebat despre o candidatură a lui Liviu Dragnea la scrutinul pentru un mandat la Palatul Cotroceni.

Referitor la subiect, pe 27 decembrie 2018, Liviu Dragnea a afirmat, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai, iar cele prezidenţiale spre finalul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici