Tăriceanu despre nominalizarea lui Predoiu: O manevră trasă la indigo de Băsescu

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, că nominalizarea lui Predoiu la Justiţie este o manevră trasă la indigo de şeful statului, după formula numirii şefilor serviciilor secrete, "poveşti" pe care liberalii nu le pot înghiţi şi la care nu pot rămâne indiferenţi.

55 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu despre nominalizarea lui Predoiu: O manevră trasă la indigo de Băsescu

Ministrul nominalizat al Justiţiei, Cătălin Predoiu şi preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu contează niciun fel de argument, coaliţia PSD-PD este suficient de puternică să-şi poată găsi un ministru. Aceasta nu este decât o formulă la care preşedintele Băsescu a mai recurs odată cu numirea şefilor la SRI şi la SIE, ca ulterior să poată spune în public că serviciile sunt conduse de membri ai partidelor care erau în opoziţie cu domnia sa. Este o manevră trasă la indigo şi cred că nu suntem atât de naivi după atâţia ani de politică încât să nu înţelegem astfel de scheme simple, care nu urmăresc decât un scop bine determinat, să dea posibilitatea tuturor celor care, într-o măsură sau în alta abuzează de domeniul justiţiei să explice că este condusă de un membru al unui alt partid", a susţinut Tăriceanu, la finalul şedinţei BPC.

El a subliniat că PNL "nu poate să rămînă indiferent şi nici nu poate să înghită astfel de poveşti".

Liderul PNL a informat că, vineri, a avut mai multe discuţii cu Predoiu, căruia i-a spus că nu poate accepta gestul său.

"Nu am ezitat să-i spun de la bun început că este o decizie care nu o pot accepta, nici colegii mei nu o pot accepta. Suntem într-o logică care este eminamente politică, el a fost ministru într-un Guvern politic şi din punct de vedere politic şi al moralei politice acest gest nu îşi poate găsi niciun fel de justificare şi nu există o justificare şi un motiv solid pentru care să poată fi făcută", a spus Tăriceanu.

El a menţionat că acest gest este "regretabil" din punctul de vedere al liberalilor, adăugând că Predoiu este cel care trebuie să decidă ce va face.

"Rămâne la decizia lui, eu nu pot decât să rămân pe aceeaşi poziţie şi să spun că este inacceptabil pentru noi. Este şi regretabil că nu înţelege că făcând parte dintr-un viitor guvern va fi părtaş şi nu numai. În calitate de ministru al Justiţiei are o responsabilitate uriaşă, deciziile guvernului trec prin mâna ministrului de justiţie, ca atare el este o piesă cheie în viitorul Guvern şi după ce a fost membru în PNL aşa ceva nu poate fi nicidecum acceptat şi nici justificat", a conchis Tăriceanu.

Citeşte şi:

Cătălin Predoiu, nominalizat ministru al Justiţiei

Olteanu: Acceptarea funcţiei de către Predoiu denotă lipsă de caracter

Tăriceanu: Decizia lui Predoiu de a accepta Guvernul PDL-PSD, o trădare faţă de PNL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici