Tăriceanu, despre plecările de la PMP la PSD: Deplasările încă nu s-au terminat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat marţi în legătură cu migraţia unor deputaţi şi senatori PMP la grupurile parlamentare ale PSD, precizând că nu este surprins de aceste acţiuni şi că vor urma şi alte plecări.

1348 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre plecările de la PMP la PSD: Deplasările încă nu s-au terminat

Tăriceanu, despre plecările de la PMP la PSD: Deplasările încă nu s-au terminat

"Nu sunt surprins. Sunt la curent de ceva vreme cu aceste deplasări şi încă nu s-au terminat", a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) rămâne fără grup la Senat, după ce senatorii Ion Ganea şi Iustin Talpos au trecut la PSD, fiind nevoie de cei puţin şapte parlamentari pentru a forma un grup. "Se dizolvă grupul. Încă nu a depus solicitare la Biroul permanent, dar s-a făcut comunicarea în grupul PMP. Voi trece la PSD", a declarat Ion Ganea, senator, pentru MEDIAFAX.

Şi senatorul de Maramures, Iustin Talpoş, a trecut la PSD.

"Domnul senator Talpoş se alătură unei echipe politice puternice în Maramureş şi va activa începând de azi în grupul PSD din Senatul României şi în cadrul organizaţiei PSD Baia Mare pe plan local. Am apreciat în aceşti ani activitatea domnului senator Talpoş şi mă bucur că experienţa sa în domeniul educaţiei va putea fi folosită de către PSD pentru proiecte concrete! Mult succes domnule senator Iustin Talpoţ!", a scris Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, pe Facebook.

Pentru ca un grup să fie validat este nevoie la Senat de cel puţin şapte parlamentari, iar PMP avea opt. Prin plecarea celor, doi grupul se desfiinţează.

De asemenea, deputatul Valeriu Steriu, care avea şi funcţia de preşedinte executiv al PMP, şi-a anunţat marţi plecarea din partidul condus de Traian Băsescu şi intrarea în PSD, susţinând că a ales libertatea şi că e convins că şi alţi colegi de-ai lui vor lua această decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici