Tăriceanu, despre prezidenţiale: Declaraţia după alegeri, interpretată de unii ca o renunţare. Va urma o decizie pentru stabilirea candidatului

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că declaraţia sa după alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunţare la candidatura la prezidenţiale. Liderul ALDE a precizat că vor fi discuţii cu liderii organizaţiilor ALDE şi va urma o decizie în acest sens.

1468 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre prezidenţiale: Declaraţia după alegeri, interpretată de unii ca o renunţare. Va urma o decizie pentru stabilirea candidatului

Tăriceanu, despre prezidenţiale: Declaraţia după alegeri, interpretată de unii ca o renunţare. Va urma o decizie pentru stabilirea candidatului

„Da, pot să fac o declaraţie a mea după alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunţare la candidatură. Eu am spus atunci că, la momentul respectiv că nu discut despre acest subiect. Cred că era şi logic de ce nu discut despre acest subiect. În continuare, sigur că şi noi la ALDE şi cei din PSD, această problemă va trebui să o rezolvăm. Deci şi ALDE o să discutăm probabil chiar în această săptămână cu liderii organizaţiilor în cadrul structurilor statutare ale partidului şi cel mai probabil va urma o decizie în acest sens, pentru stabilirea celui care va fi candidatul la alegerile prezidenţiale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară, la România TV.

Întrebat dacă posibilitatea ca Viorica Dăncilă să vrea să candideze la prezidenţiale nu ar produce fricţiuni în coaliţie, liderul ALDE a răspuns: „Nu ştiu ce planuri are domnia sa, dar fără îndoială în perioada următoare o să discutăm şi aceste lucruri”.

Tăriceanu a adăugat, chestionat dacă este dispus să facă un compromis pentru un candidat comun la Cotroceni, că mereu a susţinut că e important ca prezidenţiabilul coaliţiei să fie acela care are cele mai mari şanse să îl învingă pe Klaus Iohannis.

„Ideea pe care eu am vehiculat-o de multe ori în public, eu am spus că noi trebuie să găsim acea soluţie care ne dă cele mai mari şanse ca să îl învingem pe actualul preşedinte. Deci discutăm orice”, a explicat preşedintele ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că premierul îşi poate duce mandatul până la capăt, în 2020, dacă „îşi doreşte acest lucru, posibilitatea de a îl duce până la sfârşit există”.

Chestionat dacă rezultatul la moţiunea de cenzură ar schimba ceva în deciziile privind candidatura comună PSD-ALDE la prezidenţiale, Tăriceanu a replicat: „Nu văd de ce. Moţiunea de cenzură eu o iau ca un exerciţiu democratic pe care opoziţia trebuie să îl facă şi e bine că îl face. Nu are de ce să ne strice strategia noastră faptul că e o moţiune de cenzură. Probabil că ne vom mai întâlni până la sfârşitul mandatului cu moţiuni de cenzură”.

Liderul ALDE spunea, la începutul acestei luni, după votul în plenul Senatului prin care a respins cererea de începere a urmăririi penale pe numele său, că nu intră în discuţie o candidatură la prezidenţiale.

„În acest moment candidatura la prezidenţiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte. Pentru mine nu este o opţiune pe care în momentul de faţă să o analizez”, afirma atunci Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici