Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Nu e omul nimănui/ Şeful ALDE îi răspunde Cristinei Tarcea: Face de râs Justiţia

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, la Târgu-Jiu, că îl apreciază pe Tudorel Toader pentru curajul de a propune revocarea Laurei Codruţa Kovesi, acesta afirmând că ministrul Justiţiei „nu e omul nimănui", iar soarta lui „este una şi clară".

1099 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Nu e omul nimănui/ Şeful ALDE îi răspunde Cristinei Tarcea: Face de râs Justiţia

Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Nu e omul nimănui/ Şeful ALDE îi răspunde Cristinei Tarcea: Face de râs Justiţia

Întrebat, vineri, la Târgu-Jiu, într-o conferinţă de presă, dacă îl mai susţine pe Tudorel Toader, Călin Popescu Tăriceanu a spus că îl apreciază, dar trebuie lămurit că „Tudorel Toader nu e omul nimănui”.

„Haideţi să lămurim! Tudorel Toader nu e omul nimanui. Eu îl apreciez foarte mult pentru latura sa profesională, nu pot să ascund faptul că, nu o dată, l-am consultat în chestiuni de drept constituţional, dar contestarea lui Tudorel Toader vine puternic din partea Opoziţiei. E impropriu spus să discutăm despre soarta lui, că soarta lui este una şi clară, este mare specialist în drept constituţional, în drept penal şi este ministru al Justiţiei şi cred că şi-a făcut, până în momentul acesta, treaba cu onoare şi demnitate şi cu curaj”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, Tudorel Toader „a avut curajul să propună revocarea procurorului şef DNA”.

„Când spun curaj, vă reamintesc că a fost cel care a avut curajul, spre deosebire de toţi predecesorii domniei sale, să propună revocarea procurorului şef de la DNA, în urma unei analize serioase pe care a prezentat-o public şi din care am să subliniez un singur lucru: încălcarea prevederilor constituţionale şi a deciziilor Curţii Constituţionale de către procurorul şef al DNA. Acestea au fost elementele care l-au determinat pe ministrul Toader să ia decizia revocării", a mai spus liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, vineri, la Târgu-Jiu, însoţit de o parte dintre candidaţii partidului la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019.

Replică pentru Cristina Tarcea

Liderul ALDE a declarat că şefa instanţei supreme ar trebui să dea tonul şi să plece de la conducerea ÎCCJ,după ce Cristina Tarcea i-a răspuns preşedintelui Senatului,spunând că există o coadă mare la care sunt aliniate persoane care să-şi dea demisia.

Întrebat ce părere are de răspunsul privind demisia Cristinei Tarcea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spus că „ea ar trebui să dea tonul, că ea face de râs Justiţia”.

„Ea ar trebui să dea tonul, că ea face de râs Justiţia. Ar trebui să îşi dea demisia doamna Tarcea, pentru că, din păcate, altă modalitate nu există. Puterea legislativă sau executivă, ţinând cont de independenţa justiţiei nu are cum să intervină. Singurul gest salutar este să îşi dea demisia. E o ruşine că în fruntea justiţiei în România tronează cineva care spune că România a aderat prea devreme la Carta Drepturilor Omului. Eu cred că este declaraţia anului. Este o declaraţie care se înscrie în linia lansată de doamna Prună (Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei – n.r.), cea care spunea că drepturile omului sunt un lux", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Şefa instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, vineri, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să plece de la conducerea ÎCCJ, că există o coadă mare la care sunt aliniate persoane care să-şi dea demisia şi, atunci când îi va veni rândul, aceasta va renunţa la funcţie.

„Vreau să vă spun faptul că în ceea ce priveşte datul demisiei, există o coadă atât de mare la care sunt aliniate atât de multe persoane, probabil când o să îmi vină şi mie rândul, probabil mi-o voi da. Acord întotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coadă”, a declarat Cristina Tarcea, şefa instanţei supreme.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici