Tăriceanu, dezamăgit de politizarea alegerii patriarhului

Biserica Ortodoxă Română va avea posibilitatea să îşi reafirme o dată în plus importantul rol de reper moral, implicându-se şi mai mult în proiectele sociale derulate în ultimii ani, a declarat, miercuri seara, premierul Călin Popescu Tăriceanu, după alegerea noului patriarh.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu, dezamăgit de politizarea alegerii patriarhului

Tăriceanu, dezamăgit de politizarea alegerii patriarhului

El a arătat din nou că este dezamăgit pentru faptul că alegerile noului patriarh au fost "politizate", printr-o implicare mult prea accentuată a unora dintre reprezentanţii clasei politice.

"Sunt bucuros că s-a reuşit o trecere foarte lină, deşi am unele dezamăgiri determinate de politizarea unui astfel de moment important. Am convingerea că reprezentanţii clasei politice ar fi trebuit să se amestece mult mai puţin", a spus Tăriceanu.

IPS Daniel a fost ales, miercuri seara, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, acesta primind voturile a 95 de membri ai Colegiului Electoral Bisericesc.

Mitropolitul Daniel a fost ales în cel de-al doilea tur de scrutin, în care s-a confruntat cu ÎPS Bartolomeu, care a obţinut 66 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici