Tăriceanu: E inadmisibil ca românii să nu ştie cu ce mandat merge Iohannis la Bruxelles

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că este inadmisibil ca românii să nu ştie cu ce mandat merge preşedintele Klaus Iohannis la reuniunile de la Bruxelles care au fost dedicate desemnării noilor şefi ai instituţiilor europene.

1553 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: E inadmisibil ca românii să nu ştie cu ce mandat merge Iohannis la Bruxelles

Tăriceanu: E inadmisibil ca românii să nu ştie cu ce mandat merge Iohannis la Bruxelles

„Au trecut două zile de la reuniunea dedicată desemnării noilor şefi ai forurilor de la Bruxelles şi nu am văzut încă necesara conferinţă de presă a dlui Klaus Werner Iohannis, în care să transmită poporului ce a negociat acolo şi cu ce rezultate. Nu am văzut nici măcar anunţul unei asemenea conferinţe, pentru viitorul imediat. Ca şi cum acţiunea de la Bruxelles ar fi totuna cu escapadele la ski ale domniei sale, adică ceva ce-l priveşte strict şi personal. Este inacceptabil ca românii să nu ştie cu ce mandat merge preşedintele la asemenea reuniuni înalte, cum este inacceptabil ca Preşedintele să nu prezinte un raport Parlamentului”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

Liderul ALDE a vorbit şi despre Dacian Cioloş, pe care l-a numit un alt „negociator de ungher” care se miră că este huiduit în plenul Parlamentului European, deoarece critică discuţiile netransparente, după ce e parte a acestora.

„La rândul său, dl. Cioloş, alt negociator de ungher, se miră că e huiduit de colegii eurodeputaţi la primul discurs, după ce critica exact discuţiile netransparente. Se poate cinism mai mare de atât? Şi din partea cui? A unuia dintre personajele cu cea mai misterioasă biografie post-decembristă, ajuns comisar european, consilier prezidenţial, prim-ministru, şef de partid fără să fie validat prin vot vreodată. Cine şi cum l-a împins permanent din spate pe acest personaj? Cine a negociat mereu pentru el? Unchiul Ardelean? Traian Băsescu? Tata socru francez? Amicul Barnier? Băieţii din pădurea Băneasa?Rămân la părerea mea: mai răsfiraţi, băieţi! Măcar în forurile de la Bruxelles, dacă acasă nu se poate...”, a conchis Tăriceanu.

Dacian Cioloş a stârnit râsul noului preşedinte al Parlamentului European, David Sassoli, atunci când a spus că cetăţenii trebuie să se exprime asupra şefiei instituţiilor UE şi deciziile să nu fie luate în „culise”.

În plenul PE a apărut rumoare şi hohote de râs, în momentul în care liderul grupului Înnoim Europa a afirmat că cetăţenii UE trebuie să se exprime asupra conducerii instituţiilor europene, iar deciziile să nu fie rezultatul unor negocieri de culise.

Noul preşedinte al PE David Sassoli s-a numărat şi el printre cei care au râs în timpul discursului lui Dacian Cioloş, părând să îl întrebe „Ce am văzut aici?”.

Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European, a anunţat marţi seară Donald Tusk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici