Tăriceanu: Energiile distructive ale guvernanţilor, consumate din cauza scandalurilor

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că actuala coaliţie nu poate funcţiona inclusiv din cauza "scandalurilor şi a demisiilor", care consumă "energiile distructive" ale guvernanţilor, motiv pentru care "ar trebui să se gândească la demisie".

15 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Energiile distructive ale guvernanţilor, consumate din cauza scandalurilor

Tăriceanu: Energiile distructive ale guvernanţilor, consumate din cauza scandalurilor

Tăriceanu a spus, joi, la Timişoara, după o întâlnire cu liderii filialei locale a PNL, că partidul pe care îl conduce, în calitate de "singura formaţiune politică de opoziţie", trebuie să critice "articulat" guvernarea.

"Scandalurile permanente, demisiile care se ţin lanţ, neînţelegerile care macină această construcţie şi care, în loc să le permită partidelor şi guvernanţilor să se ocupe de problemele ţării, îi ţin tot timpul blocaţi să consume energiile distructive dintre ei", a afirmat liderul liberal.

Potrivit preşedintelui PNL, "există o serie de alte elemente care demonstrează că actuala coaliţie nu poate funcţiona", precum scandalurile şi demisiile din ultima perioadă, motiv pentru care este de datoria liberalilor să arate că Guvernul "a preluat puterea folosindu-se de promisiuni care nu pot fi puse în aplicare, cum ar fi majorările de salarii şi pensii".

"Ceea ce observăm este, astăzi, o incompetenţă şi o lipsă de coerenţă a actualului Guvern, care este sancţionată atât de public, cât şi de mass-media, dar sigur că este rolul nostru ca singur partid de opoziţie să facem o critică articulată acolo unde Guvernul greşeşte. Să arătăm oamenilor că sunt promisiuni pe baza cărora au venit la guvernare, cum ar fi, de exemplu, majorările de salarii, sau alte câştiguri, sau pensii, care nu pot fi puse în aplicare de actualul Guvern", a declarat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, Guvernul "se descalifică moral, dar şi politic" din cauza promisiunilor fără acoperire.

Preşedintele PNL a afirmat că nu cunoaşte ca într-o altă ţară europeană, la doar 45 de zile de la instalarea unui guvern, premierul să demisioneze (referindu-se la Theodor Stolojan - n.r.), iar trei miniştri să se succeadă la acelaşi minister.

"Credibilitatea Guvernului este la o cotă dramatică după numai 45 de zile de guvernare. (...) Nu cred că există ţară europeană în care, după 45 de zile de la preluarea guvernării să ai un prim-ministru care demisionează şi trei miniştri la acelaşi minister. Cred că este un record neegalat până acum", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a concluzionat spunând că, din cauza "bâlbâielilor", actualul Guvern ar trebui să se gândească să demisioneze.

"Împotriva bâlbâielilor din Guvern cred că există o singură măsură radicală. Nu cred că actualul Guvern, după startul catastrofal pe care l-a luat, mai are posibilitatea de rederesare. Cred că cea mai bună soluţie ar fi să se gândească de pe acum la o demisie", a încheiat Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici