Tăriceanu: Europarlamentarii PD au fugit „ruşinos” de la votul privind rezoluţia PE

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, sâmbătă, la Suceava, la un miting electoral, „fuga ruşinoasă” de la vot a europarlamentarilor PD când în Parlamentul European s-a votat rezoluţia privind libera circulaţie a cetăţenilor UE în statele membre.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Europarlamentarii PD au fugit „ruşinos” de la votul privind rezoluţia PE

Tăriceanu: Europarlamentarii PD au fugit „ruşinos” de la votul privind rezoluţia PE

Tăriceanu a spus celor aproximativ cinci mii de suceveni adunaţi în centrul municipiului că românii care au ales să lucreze în străinătate trebuie să fie în siguranţă în ţările UE.

„Cu toate că rugămintea şi îndemnul meu este să rămână să lucreze acasă, cei care au ales această opţiune trebuie să fie în siguranţă oriunde se găsesc în Europa”, a spus Tăriceanu.

El a adăugat că pentru aceasta, parlamentarii români aflaţi la Bruxelles trebuie să lupte, arătând că este „regretabil” că europarlamentarii PD au lipsit de la votul privind aplicarea Directivei 34 a Comisiei Europene.

„Mi se pare regretabil că unul din partidele care se revendică a fi reprezentativ astăzi în România, şi mă refer foarte clar la Partidul Democrat, a înţeles să fugă ruşinos de la vot”, a spus preşedintele PNL.

El a arătat că europarlamentarii PNL nu numai că au susţinut această rezoluţie a PE, ci au fost printre iniţiatori.

Rezoluţia propusă de social-democraţii europeni privind aplicarea Directivei 38/2004 referitoare la dreptul la liberă circulaţie în UE a fost adoptată, joi, în plenul PE, eurodeputaţii români Adrian Severin şi Dan Mihalache numărându-se printre iniţiatorii proiectului.

Potrivit rezoluţiei, se reafirmă valoarea libertăţii de circulaţie a persoanelor ca principiu fundamental al UE, parte constitutivă a cetăţeniei europene şi element fundamental al pieţei interne.Rezoluţia respinge principiul responsabilităţii colective şi reafirmă necesitatea de a combate orice formă de rasism şi xenofobie împotriva oricărei forme de discriminare şi de stigmatizare bazată pe naţionalitate sau origine etnică.

Europarlamentarul PNL Adina Vălean, vicepreşedinte ALDE, a susţinut că europarlamentarii PD Roberta Anastase, Monica Iacob-Ridzi şi Maria Petre au lipsit, joi, de la şedinţa PE în care s-a adoptat rezoluţia privind modul de aplicare a Directivei 38/2004 despre dreptul la liberă circulaţie în UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici