Tăriceanu: Firmele româneşti ajung să plătească mai mult impozit pe profit decât cele străine

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat miercuri că introducerea impozitului pe cifra de afaceri va fi analizată de guvern şi vor fi făcute simulări, subliniind că în cazul impoitului pe profit, firmele româneşti ajung să plătească mai mult decât cele străine.

820 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Firmele româneşti ajung să plătească mai mult impozit pe profit decât cele străine

Tăriceanu: Firmele româneşti ajung să plătească mai mult impozit pe profit decât cele străine

"În momentul de faţă, cu toate că între firmele cu capital românesc şi firmele cu capital străin care funcţionează în România, analizând vedem că este o pondere aproximativ egală, povara impozitului pe profit suportată de firmele cu capital românesc este de trei ori mai mare decât cele cu capital străin . Am anumite îndoieli că firmele cu capital străin au un management slab şi că toate firmele româneşti sunt mult mai performante decât firmele străine. Firmele româneşti ajung să facă mult mai mult profit şi să plătească mult mai mult impozit pe profit decât firmele străine. Se pare că e o problemă pe care trebuie să o decalăm şi să o rezolvăm pentru că şi numărul de angajaţi pe care îl au firmele româneşti depăşeşte cu mult pe cel pe care îl au firmele cu capital străin. Avem DOUĂ milioane de angajaţi la firmele cu capital românesc faţă de 1,2 milioane la cele cu capital străin", a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că la nivelul Executivului se va face o analiză pentru a identifica soluţiile necesare, însă a atras atenţia că este nevoie de un tratament corect faţă de contribuabili, la fel cum se aplică un tratament egal pentru toate firmele.

"Credem că atâta vreme cât nouă ni se cere din partea Executivului un tratament egal faţă de toate firmele, şi firmele trebuie să aibă un tratament la fel de corect faţă de contribuabili. Guvernul va analiza care sunt soluţiile. Evident că soluţiile care vor fi adoptate le vom discuta şi vom evita evident să penalizăm pe cei care sunt corecţi numai pentru a rezolva problema. Nu o să ajungem în aceastã situaţie. Oricum aceste schimbări nu se vor adopta brusc", a mai spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici