Tăriceanu: Formulările critice din raportul CE ajută autorităţile române

Premierul Tăriceanu apreciază că formulările critice conţinute în raportul Comisiei Europene ajută autorităţile române să identifice soluţii pentru a rezolva problemele încă existente în justiţie şi cere partidelor să adopte "un discurs constructiv" pentru realizarea angajamentelor în domeniu.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Formulările critice din raportul CE ajută autorităţile române

Tăriceanu: Formulările critice din raportul CE ajută autorităţile române (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un mesaj transmis presei imediat după adoptarea de către Comisia Europeană a rapoartelor de monitorizare privind România şi Bulgaria, şeful Guvernului afirmă că acestea evidenţiază o serie de evoluţii pozitive, progrese care arată că România merge înainte pe drumul cel bun, în interiorul Uniunii Europene.

"Suntem hotărâţi să continuăm politica de toleranţă zero faţă de cei care îşi folosesc funcţia publică pentru a se îmbogăţi. De aceea, am acţionat pentru ca Agenţia Naţională de Integritate să îşi înceapă activitatea. Vrem ca fiecare cetăţean să simtă că în România justiţia este corectă şi mai eficientă. De aceea, am acţionat pentru a elimina corupţia la nivel local, pentru a creşte transparenţa instituţiilor publice, pentru a îi pedepsi pe funcţionarii care confundă buzunarul cetăţenilor cu propriul buzunar", a spus Tăriceanu.

El arată că mai există încă probleme şi zone în care trebuie acţionat cu mai multă hotărâre şi apreciază că acele critici conţinute în raportul Comisiei Europene ajută autorităţile să identifice soluţii şi le motivează pentru a rezolva problemele care mai sunt încă în justiţie.

Premierul a mulţumit reprezentanţilor Comisiei Europene pentru cooperarea excelentă şi i-a asigurat că măsurile din zonele cu probleme vor fi accelerate, iar progresele deja realizate vor fi consolidate.

"Ştiu că ne aşteaptă un drum încă dificil. Mai ştiu însă că România este mai puternică şi mai pregătită decât anul trecut. Ştiu că noi, românii, putem să mergem până la capăt pe acest drum. Vreau să îi asigur pe români că eu şi Guvernul pe care îl conduc vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru realizarea angajamentelor pe care România şi le-a asumat pentru o Justiţie curată şi eficientă", declară premierul.

În încheierea mesajului, şeful Executivului lansează un apel către toate partidele pentru continuarea reformelor în justiţie.

"În încheiere, vreau să fac apel la toate partidele, pentru a adopta un discurs constructiv pe această temă. Cel mai mare adversar al Justiţiei este politicianul care adoptă un discurs electoral şi conflictual. Îi invit pe reprezentanţii tuturor forţelor politice la un dialog constructiv şi echilibrat, pentru a putea continua progresele din Justiţie", transmite Tăriceanu.

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, rapoartele de monitorizare privind România şi Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici