Tăriceanu: Guvernul doreşte o lege pentru românii din Ungaria, după modelul Legii minorităţilor

Guvernul doreşte ca minoritatea românească din Ungaria să beneficieze de reglementări legislative similare celor incluse în proiectul de lege al minorităţilor, aflat în dezbaterea Parlamentului de la Bucureşti, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

3 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Guvernul doreşte o lege pentru românii din Ungaria, după modelul Legii minorităţilor

Tăriceanu: Guvernul doreşte o lege pentru românii din Ungaria, după modelul Legii minorităţilor

El a arătat că proiectul de lege privind minorităţile este încă obiectul discuţiilor din Parlament, pe baza documentului aprobat de Guvern, fără ca ritmul în care dezbaterile avansează să fie unul mulţumitor.

Premierul a afirmat că speră ca Parlamentul, "în înţelepciunea sa", să ajungă la o formulă agreată şi care să regrupeze toată legislaţia în domeniul minorităţilor într-un singur document.

"Sper însă ca şi în Ungaria minoritatea românească să se poată exprima la nivel legislativ, după acest model", a adăugat Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici